Rozmanitý program JazzFestuBrno & soutěž o lístky!

Rozmanitý program JazzFestuBrno & soutěž o lístky!

Na vybranou společnost zahraničních i domácích jazzových virtuózů se mohou hudební fanoušci těšit již od 10. dubna na jedné z největších přehlídek tohoto žánru u nás – brněnském JazzFestu. Pořadatelé mezinárodního festivalu, který bude v moravské metropoli pokračovat až do 26. dubna se mohou při svém jedenáctém ročníku pochlubit výjimečnou koncentrací jmen ze zahraničí i z domácí scény.

Festival dlouhodobě mapuje téměř nekonečnou rozmanitost současného jazzu a dává prostor jeho nejrůznějším stylovým tvářím. Mainstreamový jazz nabízí třeba Libor Šmoldas, Najponk nebo Jiří Stivín, fúzi s rockem a funkem Donny McCaslin, Walter Fischbacher či Radio String Quartet Vienna.

Klasiku, folklór a jazz vkusně mísí Armén Tigran Hamasyan, latinskoamerické vlivy prozrazuje tvorba Marty Töpferové, moderní pop music se vedle dalších žánrů nechají inspirovat Avishai Cohen, Vijay Iyer nebo domácí Muff. Etnické vlivy a jazzrock dominují hudbě maďarských Djabe, originální autorské sdělení předávají Inner Spaces s hostujícím Davidem Dorůžkou, Matej Benko nebo Jiří Levíček.

Country, folk a písničkářská čistota ovlivňují zvuk kapely Briana Bladea, invenční a strhující moderní jazz zahrají Jonathan Kreisberg, Alex Sipiagin nebo Pat Metheny.

 

Více na http://www.jazzfestbrno.cz/

*SOUTĚŽ o 2 VSTUPY > Albert Vila / Luboš Soukup Group (CZ/ESP), Jonathan Kreisberg Quartet (USA/GB)

Kdo hraje na saxofon v kvartetu Johathana Kreisberga, jehož koncert bude probíhat 20.4. 2012 v rámci JazzFestBrno?
a) Wayne Shorter
b) Will Vinson

a další výherci mohou výhrat 2 VSTUPY > Inner Spaces (CZ/PL/NOR), Donny McCaslin Group (USA)

S jakým basistou natočil Donny McCaslin, který předvede svůj saxofonový um 25.4. v rámci 11. ročníku JazzFestBrno, své nejnovější album Perpetual motion?

a) Ugona Ukegwo
b) Tim Lefebvre

Na odpovědi se těšíme do 18.4. 2012.