Jazzový guru Wayne Shorter u nás poprvé představí úpravy svých skladeb pro orchestr

Jazzový guru Wayne Shorter u nás poprvé představí úpravy svých skladeb pro orchestr

Bezpochyby jedna z našich nejlepších hudebních přehlídek festival Struny podzimu pokračuje zdárně ve svém programu a pokud jste zatím nestihli ani jeden koncert, nevadí, protože teď máte jedinečnou šanci si to vynahradit.

Jazzový guru Wayne Shorter u nás poprvé představí úpravy svých skladeb pro orchestrV osmnáctém roce své existence festival stále doprovází věrné publikum – náročné posluchače, kteří dokážou ocenit výjimečné hudební události na poli klasické hudby, jazzu i world music. K jedné takové mimořádné události bude patřit i závěrečný koncert festivalu: famózní Wayne Shorter.

Patří mezi nejdůležitější americké jazzové hudebníky své generace. Pochází z New Jersey (* 1933) a spolupracoval snad se všemi, co ve světě jazzu něco znamenají – s Artem Blakeym v Jazz Messengers, Horacem Silverem, Sonnym Rollinsem, Milesem Davisem či Joem Zawinulem v legendární jazzrockové kapele Weather Report.

Se svou stávající kapelou hraje od roku 2001, v roce 2007 si poprvé vyzkoušel spolupráci s velkým symfonickým orchestrem, která dodala nový rozměr především jeho skladatelské činnosti.

Příslibem velké hudebné události je i složení kapely, která se Shorterem vystoupí:  Danilo Perez – klavír,  John Patitucci – kontrabas, Brian Blade – bicí a PKF – Prague Philharmonia, dir. Martin Kumžák.

otázka se týká Johna Patitucciho:  Hrál někdy předtím v Praze? Pakliže ano při jaké příležitosti?  Na odpovědi se těšíme na email eva@jazzport.cz do 31. října. Výherce budeme kontaktovat emailem.