Antonio SÁNCHEZ & Bad Hombre v Kabaretu hříchů

Antonio SÁNCHEZ & Bad Hombre v Kabaretu hříchů

JazzFestBrno, Cabaret des Pechés Brno, středa 23.3.2022

Zajímavý dvojkoncert JazzFestuBrno v Cabaret des Pechés rozehrálo kvarteto uznávaných muzikantů newyorské scény – Matthewa Stevense a Waltera Smithe III. Kytaristu Matthewa Stevense mělo brněnské publikum možnost vidět v minulosti na JazzFestu v kapele Bena Williamse. Saxofonista Walter Smith III patří k výrazným osobnostem newyorské jazzové scény a k vyhledávaným studiovým hráčům a vedle vlastních projektů působí také v kapelách Ambrose Akinmusireho, Christiana Scotta, Terence Blancharda a dalších. Jejich projekt In Common za doprovodu kontrabasisty Harishe Raghavana a skvělého bubeníka Jonathana Barbera výborně naladil zaplněný sál na hlavní hvězdu večera, Antonia Sáncheze.

Skvělý mexický bubeník, který se řadí do světové bubenické špičky, čtyřnásobný držitel ocenění Grammy, Antonio Sánchez, kromě jiného známý taky jako bubeník kapely kytaristy Pata Methenyho, představil svůj projekt Bad Hombre. V nadupaném kvartetu excelovali vedle kapelníka Sáncheze nejen japonský klávesista BIGYUKI a australský basista Lex Sadler, ale zejména Sánchezova manželka, zpěvačka Thana Alexa s chorvatskými kořeny.

Kapela předvedla repertoár sestavený z připravovaného alba SHIFT (Bad Hombre Vol, 2), které vyjde v srpnu 2022 ve vydavatelství Warner. Skladby vznikly dost originálním způsobem – Sanchez oslovil několik svých přátel, rockových, popových a hip hopových zpěváků, aby mu poskytli písničku, hudební nápad, melodii, které použije jako základ skladeb na novým albu. Mezi oslovenými figurují jména jako Trent Reznor (Nine Inch Nails), zpěvák a basista Meshell Ndegeocello, novozélandská zpěvačka Kimbra, americká zpěvačka a kytaristka Becca Stevens, mexická zpěvačka Lila Downs, či slavný Dave Matthews, leader fenomenální kapely Dave Matthews Band. Jako hlavní produkční nástroj použil Sánchez bicí a elektroniku, pomocí kterých vytvořil různé vrstvy zvukových ploch, výsledkem toho vzniká sytý, rockový až industriální zvuk.

Na pódiu Cabaret des Pechés si tak mohlo publikum poslechnout album půl roku před jeho uvedením na trh. Mezinárodní kapela předvedla excelentní hudbu plnou nevšední, intenzivní energie a vysoce nápadité hry kapelníka. Moderní elektrifikovaný, zvuk kapely a nadpozemská, mystická atmosféra umocněná éterickým zpěvem se postaraly o nezapomenutelný zážitek.

JazzFestBrno pokračuje sérií dalších zajímavých koncertů: