V boskovickém Prostoru vypukne Májová Melomania!

V boskovickém Prostoru vypukne Májová Melomania!

Do Boskovic se opět vrací festival improvizované a jiné hudby MELOMANIA. V Prostoru (Panský dvůr, Hradní 3) se tak stane již počtvrté, tentokrát dokonce v podstatně rozšířené podobě. Kromě dvoudenního finále 19. a 20. října melomany čekají dva koncertní večery v květnu a jeden v červnu.

V boskovickém Prostoru vypukne Májová Melomania!

Květnové koncerty se odehrají pod lákavým názvem Májová Melomania. V Prostoru tak bude možné nejdříve oslavit Svátek práce s powerjazzovým kvartetem E Converso (1. května, 20:00) a poté 10. května (19:00) se představí radikální improvizační duo Ranjevš & Óbasz, kterému bude předskakovat nadějný zvukový experimentátor Tomáš Hrbek.

Akce je podpořena z rozpočtu města Boskovice.

Májová Melomania!

E Converso

Boskovice, Prostor, středa 1. května, 20:00

Multijazzová úderka E CONVERSO je více než dvanáctileté kvarteto tvořené kytaristou Janem Pisklákem, saxofonistou Michalem Wróblewskim, basákem Vladimírem Micenkem a bubeníkem Janem Chalupou. Prozatím poslední album „Pásla milá Satana“ činí Molotovův koktejl post bopu, free jazzu a newyorského downtownu a´la John Zorn ještě výbušnějším. Je na co se těšit!

Ranjevš & Óbasz

support: Tomáš Hrbek
Boskovice, Prostor, pátek 10. května, 19:00

Název dua Ranjevš & Óbasz vznikl obrácením příjmení bubeníka Jakuba Švejnar(a) a kytaristy Štefana Szabó. Tedy dvou třetin tria KIN, jež v Prostoru koncertovalo v roce 2020. Švejnar je hračička, Szabó zase nekompromisní hledač; navzájem se inspirují, jejich improvizace jsou nepředvídatelná. Tu vás smete noise, onde seversky rozjímavá ambientní zvukomalba, překvapí rocková intenzita, klokotavé blues, neidiomatické improvizace, jimž budete chtít přijít na kloub!

Brněnský zvukový experimentátor Tomáš Hrbek svoji hudbu charakterizoval takto: Audio-vizuální experiment pohybující se na pomezí ambientového a noisového podkladu s jemnou přísadou field recordingu. Hudební stěna se snoubí s tématickým videem tvořícím dohromady paralyzující zážitek…