Do Paláce Akropolis se přiřítí poprvé Virginia Wing & soutěž o 2 vstupy

Do Paláce Akropolis se přiřítí poprvé Virginia Wing & soutěž o 2 vstupy

„Stereolab třetího tisíciletí“ – tak je nazývána britská kapela VIRGINIA WING. A právě tento svěží objev z jížního Londýna dorazí poprvé k nám! V rámci svého jarního evropského turné zavítá dne 6.dubna do pražského Paláce Akropolis. Role předskokana se ujme severomoravská parta DIV I DED.

Londýnské trio Virginia Wing nezaměňovat za známou americkou herečku téhož jména! Zpěvačka Alice Merida Richards a zdatní instrumentalisté Sam Pillay a Sebastian Truskolaski hrají jiné role – téma úzkosti, izolace a dusivého života zpodobňují v jakémsi zacykleném, repetitivním rocku, v němž je podle nich zakódována realita všedního dne. Zpěvačka evokuje Iana Curtise a vůbec se tahle pozoruhodná kapela blíží více post-punkové legendě Joy Division, než výše zmíněným Stereolab. Každopádně jsou sví, ony evokace jsou jen pomocnými nálepkami hudebních žurnalistů. Jejich písně nelze popsat, ty musíte slyšet. Ať už ty z EP „Externed Play“ z roku 2013, které kapele přinesly zaslouženou pozornost, nebo ty na debutovém albu „Measures Of Joy“, jež vyšlo v listopadu loňského roku na značce Fire Records. Tucet nových písní zvedl doslova smršť obdivu a zájmu odborné kritiky i obyčejných posluchačů nejen na Ostrovech. Nyní si jejich uhrančivost mohou vychutnat také naživo i čeští fajnšmekři.

Předskokan Div I Ded pochází z Frýdku-Místku a patří ke slibným objevům naší shoegaze scény. Za jejich loňský debut „Born To Sleep“ byli tito tři muzikanti a jedna zpěvačka nominováni na cenu Vinyla v kategorii Objev roku. Lze tvrdit, že tam, kde skončili svého času Ecstasy Of Saint Theresa, oni začali. Poučeni samozřejmě o vliv dream-popu a lo-fi folku. Rozhodně je nač se těšit!

Soutěž

A my nabízíme dvěma šťastlivcům vstup na tento očekávaný koncert v Paláci Akropolis zdarma! Stačí zodpovědět jednoduchou otázku: V kterém roce vznikla skupina Virginia Wing? Výherce budeme kontaktovat emailem v pátek 3.dubna.

[iphorm id=“1″ name=“Soutěž“]