Nu-jazzová kapela vedená Jaromírem Honzákem, vydává debutové album & soutěž o 6 CD!

Nu-jazzová kapela vedená Jaromírem Honzákem, vydává debutové album & soutěž o 6 CD!

Kontrabasista a skladatel Jaromír Honzák je jedním z klíčových představitelů české jazzové scény. Vedle autorských alb, jichž dosud vydal pět, se již několik let věnuje paralelnímu projektu kapely FACE OF THE BASS, v níž kombinuje jazz s elektronikou, s minimalistickými principy taneční hudby a vytváří vlastní originální žánr, jemuž říká „akustický drum & bass“. FACE OF THE BASS vznikli původně jako trio s klavíristkou Beatou Hlavenkovou a bubeníkem Romanem Víchou (Toxique, Muff), nyní vystupují jako kvarteto, v němž Hlavenkovou nahradil klávesista Michal Nejtek a čtvrtým členem se stal hráč na basklarinet a saxofon Marcel Bárta (Vertigo, Muff).

faceofthebass_cover

Aktuálně vycházející debutové album FACE OF THE BASS spojilo dohromady obě sestavy a bylo unikátně nahráno v sestavě se dvěma hráči na klávesové nástroje, což koncertně prověřenému repertoáru dodalo nový rozměr. Ve dvou nahrávkách je navíc pětice hudebníků doplněna smyčcovým orchestrem. Album obsahuje čtyři Honzákovy skladby, dvě skladby Michala Nejtka a jednu skladbu Beaty Hlavenkové, dále dvě zajímavé a originálně pojaté cover verze – Dancing Queen z repertoáru skupiny Abba a Poor Leno z debutové desky norského elektronického dua Royksöpp, obě v Honzákových aranžmá. Album vychází, stejně jako dvě předchozí alba Jaromíra Honzáka, u vydavatelství Animal Music a má šanci stát se, stejně jako v podstatě každé Honzákovo album, hudební událostí roku.

Autorem netradičního, ale velmi hřejivého obalu je Aleš Najbrt ve spolupráci s fotografem Salimem Issou. Bylo nahráno a smícháno ve studiu Sono Records, mistrem zvuku byl Milan Cimfe. Mastering alba provedl Gene Paul v newyorském studiu DB Plus Digital Services.

Album bude pokřtěno 15. března při koncertě v pražském klubu Jazz Dock.

Pokud toužíte mít toto hřejivé album i doma, stačí odpovědět na následující otázku:

Na CD lze slyšet i cover verzi jednoho velmi známého elektronického dua? Jak se duo jmenuje a odkud pochází?

[TINY-CONTACT-FORM]

6 výherců budeme kontaktovat emailem a budeme se těšit na odpovědi do 25.3. 2011.