FESTIVAL BLUES V LESE SE VRACÍ

Na konci léta se po pětileté pauze přihlásí o slovo kultovní letní festival v Řevnicích u Prahy. Původní pořadatelská agentura Joe´s Garage za podpory příznivců této ojedinělé akce si společně zavzpomínají na nejlepší léta festivalu a připomenou si spolu s hudebníky jak neopakovatelnou atmosféru dokáže vytvořit kombinace blues,  lesního divadla v Řevnicích a nikam nespěchajících obdivovatelů kytarových či harmonikových rifů.

bluesvleseFestival Blues v lese hostil během své existence mnoho exkluzivních tuzemských i zahraničních  interpretů. Jako jednomu z mála festivalů se mu podařilo přivézt do Čech špičky svého žánru. Mezi mnohými připomeňme tyto: Edgar Winter, John Hammond, Stan Webb´s Chicken Shack, Popa Chubby, Chris Duarte, Aynsley Lister, Anna Popovic, Canned Heat, Smokin´ Joe Kubek, Chuck Prophet. Z česko-slovenských hudebníků prošli festivalem Blues v lese asi všichni, co měli po ta léto co společného s blues. Vedle nich na festivalu vystupovalo mnoho hudebníků do žánru pouze přesahujících – Jiří Schmitzer, Bratři Ebenové, Zuzana Navarová a Koa, Álom, Jura Pavlica s Hradišťanem, Jablkoň a mnoho dalších.  Blues v lese bylo pro mnohé velmi speciální událostí, místem každoročního osobního setkávání. Spoluzakladatel akce David Gaydečka se nechal v tomto duchu slyšet: „Blues v lese bylo ojedinělé svou dramaturgií, svou atmosférou. Festival se během svého trvání stal takovou rodinnou akcí. Publikum nám sice o pět let zestárlo, ale vyrůstá už nové. Doufáme, že tatínci, maminky, nebo dědečkové a babičky vezmou své děti, vnoučata, a dorazí na náš rodinný festival. Těmi roky, kdy se festival nekonal, se ukázalo, že u nás akce podobného charakteru chybí a navíc je o ni zájem.“

V rámci akce oslaví 10. narozeniny i pořadatelská agentura Joe´s Garage. V areálu lesního divadla budou vystaveny fotografie z předešlých ročníků. K prohlédnutí či zakoupení budou plakáty, trička a různé memorábilie z Blues v lese a dalších akcí Joe´s Garage.

zaha

Skupina Žáha, legenda české soul-funkové scény se vrací, aby vystoupila na festivalu Blues v lese v Řevnicích. Žáha ukončila svoji činnost na podzim roku 2007. Pro tuto příležitost se dala opět dohromady, aby v původním obsazení odehrála koncert 4.9. 2010 v Lesním divadle v Řevnicích. Další koncerty budou následovat.