Vítejte ve skvělé společnosti Kennedy Administration!
Ondřej Pivec

Vítejte ve skvělé společnosti Kennedy Administration!

Vítejte ve skvělé společnosti Kennedy Administration!Další podzimní koncert festivalu JAZZINEC přivede dne 7.listopadu (v 19.00) do Národního domu v Trutnově americkou formaci KENNEDY ADMINISTRATION s Ondřejem Pivcem za klávesovými nástroji!

„Sexy záležitost“, či „Toto je tep dnešní doby“ – to jsou jen některé ukázky z až freneticky nadšených ohlasů amerického hudebního tisku na koncerty Kennedy Administration. Ne, nejde o politologický termín, jenž odkazuje k 60.letům, kdy Kennedyho administrativa řešila v Americe rasismus a vůbec lidská práva na straně jedné, na té druhé pak Karibskou krizi, hrozící přerůst v jaderný konflikt mezi Západem a Východem. Jde o kapelu, pojmenovanou po zpěvačce jménem Kennedy. A tady jsou rasismus či ideologický konflikt rozhodně passé…

Gró početně proměnlivé sestavy tvoří již zmíněná zpěvačka Kennedy, v jejíž vokálním projevu lze vystopovat Ellu Fitzgerald, Sade či Anitu Baker a je přirovnávána k mužskému protějšku Lutheru Vandrossovi. Dále pak náš klávesák Ondřej Pivec, zde Ondre J Pivec, loňský držitel Grammy díky účasti na albu Gregoryho Portera „Take Me to the Alley“ a stálý varhaník v Gospel Church v Brooklynu. Za bicími sedí Nat Townsley, o jehož citlivou i šťavnatou rytmiku se opíraly takové hvězdy, jako třeba Stevie Wonder, Mariah Carey, Lauryn Hill a Joe Zawinul.

Kennedy Administration každým vystoupením vybrušují svůj vlastní moderní zvuk, modelují osobitou, smyslově i smyslně bohatou, zároveň oduševnělou tvář. Jejich hudba je vydatně sycena gospelem, rhythm and blues, funkem, hip-hopem a popovou hitovostí. Z domovského Detroitu dorazili až do New Yorku, kde jsou již tři roky rezidenční kapelou klubu Groove. V září jim vyšlo eponymní album, které stejně jako jejich koncerty představuje skvělou společnost navýsost lahodné hudby!

KENNEDY ADMINISTRATION live @ the Groove NYC, January 2016