Posledních pár lístků na 2. koncert Bill Evanse v JazzDocku

Posledních pár lístků na 2. koncert Bill Evanse v JazzDocku

Bill Evans u nás již několikrát hrál na koncertech a v různých sestavách. Tentokrát vystoupí v hvězdné sestavě – John Medeski klávesy, Keith Carlock bicí a Felix Pastorius (syn Jaco P.) basa.

Saxofonista a producent světového formátu, který na mezinárodní hudební scéně debutoval v 80. letech v kapele Milese Davise (ve svých 21 letech) a nahrál s ním celkem 6 alb. Jeho kariéra tím velmi akcelerovala a brzy koncertoval a nahrával s takovými osobnostmi, jako jsou John McLaughlin, Herbie Hancock a Mick Jagger a další.

Dnes má Evans na svém kontě 26 sólových alb, ocenění Grammy, nespočet spoluprací a turné a jako průkopnický kapelník pokračuje v objevování dalších hudebních dobrodružství a neustále si získává nové fanoušky na celém světě. K nejvýznamnějším událostem poslední doby patří turné a vystupování s jeho vlastním Bill Evans Bandem, Robbenem Fordem, The Allman Brothers Band Philem Leshem & Friends, The Mike Stern/Bill Evans Band, Medeski Martin & Wood a Zen Amadeus – skupinou, kterou dal Bill dohromady s bubenickou ikonou Simonem Phillipsem. Bill Evans je bezesporu považován za jednoho z největších mistrů „fusion“ saxofonu a tentokrát přijíždí s neuvěřitelnou kapelou, ve které uvidíte a uslyšíte umění těch nejlepších hráčů svého oboru.

První koncert je kompletně a beznadějně vyprodaný, na druhý 10.května v pátek zbývá posledních pár míst k sezení.

Koncert se koná v rámci série Jazz čtyř kontinentů pod patronací MK ČR a hl.m.Prahy.

Vstupenky zde.