Soutěž o 2×2 vstupenky na koncert JFB –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Kravchenko Clees Duo a Emmet Cohen Trio
Emmet Cohen

Soutěž o 2×2 vstupenky na koncert JFB –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Kravchenko Clees Duo a Emmet Cohen Trio

30. dubna se na dvojkoncertu JazzFestuBrno představí ukrajinská zpěvačka Kateryna Kravchenko spolu lucemburským vibrafonistou Arthurem Cleesem a trio izraelského klavíristy Emmeta Cohena.

Unikátní spojení hlasu a vibrafon, kombinace rozhodně nikoli běžná. A právě s tou přijedou dva bývalí spolužáci z drážďanské hudební univerzity, ukrajinská zpěvačka Kateryna Kravchenko a lucemburský vibrafonista Arthur Clees. Duo s lucemburským vibrafonistou Arthurem Cleesem je pro Katerynu Kravchenko v současné době nejkomornější projekt, kterému se věnuje a pro který skládá své písně. „Je to pro mě prostor pro experimenty. Píšeme spolu hudbu a zkoumáme barvy naší neobvyklé kombinace nástrojů – vibrafonu a zpěvu. Přemýšlení o tomto projektu mi vždy vykouzlí úsměv na tváři,“ říká polovina dua, které už stačilo získat Grand Prix z Mezinárodní soutěže jazzových juniorů v polském Krakově.

Emmet Cohen Trio | Waltz For Debby

Možná, že v současné době neexistuje na světě hudebník, který by tak dokonale překlenoval hudební generace a s nimi svázané hráčské styly. Emmet Cohen je v Kristových letech, a za tu dobu toho stihl udělat pro jazzovou scénu víc, než zástupy jiných. A vedle toho ještě jet po široké dálnici vlastní kariéry. Na svém budoucím muzikantském poslání začal pracovat už ve třech letech jako student klavíru a dotáhl to až k vysokoškolskému diplomu. To samozřejmě není dnes na hudební scéně, tedy v jejích špičkových patrech, nic neobvyklého. Obdivuhodný záběr, který Emmet Cohen má, ať hraje na piano nebo klasické „hammondky“ B-3, a který obsahuje mistrovské zvládnutí nejklasičtějších stylů stride piana, bebop i současné trendy moderního jazzu, stejně jako nastudovanou a hlavně pod kůži vrostlou klasickou hudbu, která se mu tu a tam proplétá mezi prsty při jazzových improvizacích, to už zase tak běžné není. (Text z programu JFB)

Soutěžíme o 2×⁠⁠⁠⁠⁠ 2 vstupenky.

Do 25. 4. nám pomocí soutěžního formuláře napište, název debutového alba Emmeta Cohena. Výherce budeme kontaktovat e-mailem.