Vocal – Noc Zpěvaček již podruhé v Jazz Docku!

Vocal – Noc Zpěvaček již podruhé v Jazz Docku!

Po obrovské vlně zájmu z minulého roku se i letos v Praze uskuteční hudební festival Vocal – Noc Zpěvaček navazující na bohatou tradici projektu Vokalíza Jany Koubkové. 20. 4. 2024 se v pražském klubu Jazz Dock představí šest zajímavých českých a slovenských interpretek: Yvonne Sanchez, Marta Marinová, Veronika Vítová, Gabriela Vermelho, Zdenka Trvalcová
a letošní objev Pavla Baráková.

Hudební festival Vocal – Noc Zpěvaček založila etablovaná pražská zpěvačka Petra Ernyeiová v roce 2023 s myšlenkou každoročně během jednoho koncertního večera představit posluchačům šest ženských hudebních osobností české a mezinárodní scény.

“Žánrově pestrý a ojedinělý koncert je oslavou a propagací ženského zpěvu mezi širokou veřejností. Chceme českému publiku představit výjimečné vokalistky a objevit pro posluchače nové talenty,” vysvětluje Petra Ernyeiová.

Doprovod zpěvačkám zajistí čtveřice zkušených instrumentalistů – Ondřej Kabrna, Adam Tvrdý, Rasťo Uhrík a Dano Šoltis.
Součástí festivalu je i odpolední pěvecký workshop pro veřejnost vedený zkušenými hlasovými lektorkami Petrou Ernyeiovou a Mirkou Novak.

Vstupenky na koncert i workshop jsou k dispozici na webu Jazz Docku a doporučujeme příliš neotálet, minulý rok byl večerní koncert narvaný k prasknutí.