Kytarový mág T. G. Copperfield předvede svůj um v přerovském Pivovaru

Kytarový mág T. G. Copperfield předvede svůj um v přerovském Pivovaru

Naposledy editováno:

Festival Blues nad Bečvou, Pivovar Přerov, čtvrtek 25. 4. 2024

Zpěvák a kytarista T. G. Copperfield, autentická postava evropské bluesrockové scény, se svou kapelou The Electric Band, zavítá v rámci českého turné ve čtvrtek 25. dubna do Přerova. Charismatický a živý interpret vystřihne vynikající live show, ve které zazní i krásné hammondky, zaranžované do bluesrockových písniček.

Copperfield vždy pracuje na kouzlu další písně. S každým novým hudebním dobrodružstvím se vždy snaží posouvat své vlastní hranice o něco dál. Začínal jako hybná síla jižanských bluesrockerů 3 Dayz Whizkey a brzy našel svůj vlastní hlas v blues, rocku a americaně. „Je to vypravěč s pozoruhodným smyslem pro melodii a se skutečným rokenrolovým srdcem,“ zve na koncert předseda pořádajícího Nadačního fondu Blues nad Bečvou Pavel Ondrůj.

Předskokany ikonickému Copperfieldovi budou domácí bluesmani Mothers Follow Chairs v nové sestavě. Koncert začíná v 19.30 hodin. Vstupenky budou v prodeji na místě.

Kytarový rekord na hradbách

Osmý ročník kytarového happeningu v Přerově se uskuteční ve středu 1. května odpoledne na hradbách. Kytarovou exhibici pořádá jako každoročně Nadační fond Blues nad Bečvou za podpory Kulturních a informačních služeb města Přerova, statutárního města Přerova, Olomouckého kraje a dalších partnerů. Zastřešující linkou letošního kytarového rekordu na hradbách budou kulatá výročí samotných písní nebo jejich interpretů.

Zájemci, kteří se chtějí účastnit rekordu, se mohou hlásit na adrese www.bluesnadbecvou.cz, kde najdou akordy, noty a tabulatury plánovaných skladeb, které na hradbách zazní.

Kytarový mág T. G. Copperfield předvede svůj um v přerovském PivovaruVedle klasické Hendrixovky Hey Joe, spjaté s rekordem od prvního ročníku, zazní letos u příležitosti nedožitých osmdesátin zásadní postavy přerovské a československé hudební scény Pavla Nováka ikonická píseň Nádherná láska. „Původně se jmenovala Che Sara a je coververzí slavné italské balady, nejčastěji ji známe v podání Ricchi e Poveri,“ uvedla spoluorganizátorka akce Lada Galová.

„Doufám, že kytaristé začnou brzy cvičit skladby, abychom si společně mohli zahrát. Prioritou pro nás je setkání na krásném místě s dobrou muzikou,“ řekl Pavel Ondrůj, který zároveň již odtajnil seznam skladeb. Těmi jsou Jako kotě si příst, věnovaná 100. výročí narození Jiřího Grossmanna a 65. výročí založení Semaforu; Jo třešně zrály Waldemara Matušky nebo Amerika od kapely Lucie. „Poslední vybranou písní bude Have You Ever Seen The Rain? od legendárních Creedence, která nás svou atmosférou přenese do atmosféry Woodstocku. Pro účast na rekordu stačí nacvičit klidně jen jednu skladbu,“ zdůraznil Ondrůj.

Zdroj: Tiskové zprávy