Marta Kloučková vyráží na turné s albem Stopa snu

Marta Kloučková vyráží na turné s albem Stopa snu

Jazzová a multižánrová zpěvačka Marta Kloučková vystoupí se svým autorským písňovým projektem v několika českých a moravských městech. Na turné ji doprovodí její stálá kapela, kterou tvoří přední čeští jazzoví hudebníci. V závěru turné těleso spojí síly s Jihočeskou filharmonií.

Marta Kloučková je nepřehlédnutelnou součástí české jazzové scény. Výrazná zpěvačka a skladatelka je známá například ze skupiny Skety nebo ze spoluprací s Vojtou Dykem či jako moderátorka pořadu Sedmé nebe na ČRo Vltava. Její kvartet tvoří oceňovaní jazzoví hudebníci
v čele s Davidem Dorůžkou a Jaromírem Honzákem, se kterými koncem roku 2022 vydala příznivě přijaté autorské album Stopa snu.

Právě s tímto albem chystá několik koncertů. První z nich se uskuteční v Letovicích 2. února 2024, dalšími zastávkami jsou Bojkovice, Havlíčkův Brod a Jihlava. V pražském Jazz Docku pak Marta Kloučková slavnostně pokřtí nově vydaný vinyl Stopa snu, a to 17. března. Své turné završí velkolepým koncertem s Jihočeskou filharmonií, který se uskuteční 21. března v Českých Budějovicích. Marta Kloučková Quintet vystoupí s Jihočeskou filharmonií pod taktovkou dirigenta Jana Talicha. Písně z alba Stopa snu pro orchestr zaranžoval přední český skladatel a držitel Českého lva Petr Wajsar.

Marta Kloučková - Dívat se na svět (official video)

„Mám radost, že po delší době vyjedeme do míst, kde mají naší muziku obzvláště rádi. Těším se
na komorní atmosféru koncertů v malých klubech, na křest vinylu a samozřejmě i na koncert
s Jihočeskou filharmonií. Zazpívat si své skladby v doprovodu symfonického orchestru je můj splněný sen. Petr Wajsar napsal překrásné aranže a já se nemůžu dočkat, až je posluchači uslyší. Také mám radost z nových vinylů a věřím, že fanouškům alba Stopa snu udělají radost,“ říká Marta Kloučková.

V souvislosti s uvedením vinylu Kloučková spustila crowdfundingovou sbírku, vinyl si můžete předem zakoupit na platformě Donio. „Přichystali jsme pro vás i jiné odměny, například unikátní koncert dua Kloučková & Dorůžka ve studiu SONO records,“ dodává Kloučková.

Přehled zastávek turné:

02. 2. Marta Kloučková Quintet, Letovice
03. 2. Marta Kloučková Quintet, Klub Maják, Bojkovice
04. 2. Marta Kloučková Trio, Čarodějka, Havlíčkův Brod
05. 2. Marta Kloučková Quartet, Jihlava, Divadelní klub
17. 3. Marta Kloučková Quintet, Jazz Dock, Praha (křest vinylu Stopa snu)
21. 3. Marta Kloučková Quintet s Jihočeskou filharmonií, České Budějovice
19. 4. Marta Kloučková Quintet, Polička Jazz Fest