Ma Records x Kasárna Karlín – jarní série koncertů jazzové a improvizované hudby

Ma Records x Kasárna Karlín – jarní série koncertů jazzové a improvizované hudby

Nejen v létě zní v Kasárnách Karlín jazz – klub nyní uvádí jarní sérii koncertů ve spolupráci s nezávislým vydavatelstvím Ma Records. Od února do dubna proběhnou tři večery věnované jazzové, improvizované a experimentální hudbě, představí se celkem devět projektů mladé generace českých hudebníků.

První večer se otevře multiinstrumentalista Ian Mikyska společně s bubeníkem Jakubem Švejnarem, uvedou album Strings, Water, Leaves, Air složené z navrstvených improvizací (multi-track). Po nich bude následovat humorem hýřící projekt TokDat založený na kontrastu syrového zvuku jazzového kvartetu a kompozicích na hraně minimalismu a maximalismu. Zakončí legendární kapela Tryptych prezentující virtuózní fúzi jazzu, rocku a dalších žánrů.

Trio Henya - Pitaju Me, Pitaju (O.Mandić)

V březnu nejprve představíme zástupce nejmladší generace umělců z labelu Ma Records – Miloše Kunce a jeho Trio Henya. Po něm vystoupí romanticky mysteriózní kvarteto třech houslí a kontrabasu Maomah a nakonec opravdoví čeští kovbojové, Rusty Cowboys, s country-rockovými písněmi.

V dubnu začneme Annabelle Plum a Žanetou Vítovou, experimentálním duem zpěvu a akordeonu s dramatickými prvky. Po nich zahraje kapela Talaqpo kombinující soudobou hudbu a prvky world music a celý festival uzavře brněnské trio Endemit, postavené na repetitivních riffech a groovech, které roztančí každého.

Endemit - Toy Box (CEJS 2022)

Předprodej vstupenek probíhá v síti GoOut.

Ian Mikyska/Jakub Švejnar + TokDat + Tryptych

8. 2. 2024, 19:00

Vstupenky

Trio Henya + Maomah + Rusty Cowboys

7. 3. 2024, 19:00

Vstupenky

Annabelle Plum & Žaneta Vítová + Talaqpo + Endemit

11. 4. 2024, 19:00

Vstupenky

Zdroj: tisková zpráva