Velká soutěž o 1x2 vstupenky na zářijové koncerty Prague Proms: Focused on Jazz Fusion (24. 9.)

Velká soutěž o 1×2 vstupenky na zářijové koncerty Prague Proms: Focused on Jazz Fusion (24. 9.)

Festival Prague Proms pokračuje zářijovými koncerty, které jsou již téměř vyprodané. Čtenáři Jazzportu ale mají možnost ve velké soutěži vyhrát 1×2 vstupy na koncerty v The Loop Jazz Club Hostivař. Uzávěrka každé soutěže je 4 dny před konáním koncertu a výhercům pošleme elektronické vstupenky.

Soutěž o 1×2 vstupenky na koncert: Focused on Jazz Fusion (24. 9.)

Na letošním festivalu Prague Proms si mohou diváci vychutnat další z širokého spektra hudebních žánrů. Tentokrát přijde na řadu jazz fusion. Hudební žánr, který vznikl na konci 60. let a vyústil v nový styl, kdy hudebníci spojili jazzovou improvizaci s rockem, funkem a R&B. Vyznačuje se poměrně naléhavým a expanzivním zvukem a rockovou rytmikou, pevně zakořeněnou ve specifické instrumentaci, zejména elektrických kytarách a klávesách, které byly v jazzu do té doby ne příliš obvyklé.

V unikátním projektu Focused on Jazz Fusion představí The Loop Jazz Orchestra skladby předních autorů jazzové fusion, jako například Wayna Shortera a Joe Zawinula (Weather Report), Herbie Hancocka (The Headhunters), Michaela a Randy Breckera (Brecker Brothers), Pata Methenyho a Lyle Mayse (Pat Metheny Group) a dalších.

Ke slovu se dostanou syntezátory a jiné elektrifikované nástroje, které jsou pro fusion charakteristické a budou citlivě sekundovat celému big bandu.

SOUTĚŽNÍ OTÁZKA: Jak se jmenoval vlastním jménem pianista a skladatel Joe Zawinul, jehož otec pocházel z jižní Moravy? The Loop Jazz Orchestra představí skladbu In A Silent Way z jeho prvního alba Weather Report.