Velká soutěž o 1×2 vstupenky na zářijové koncerty Prague Proms: Sopránový recitál Hedwigy Ritter (19. 9.)

Velká soutěž o 1×2 vstupenky na zářijové koncerty Prague Proms: Sopránový recitál Hedwigy Ritter (19. 9.)

Festival Prague Proms pokračuje zářijovými koncerty, které jsou již téměř vyprodané. Čtenáři Jazzportu ale mají možnost ve velké soutěži vyhrát 1×2 vstupy na koncerty v The Loop Jazz Club Hostivař. Uzávěrka každé soutěže je 4 dny před konáním koncertu a výhercům pošleme elektronické vstupenky.

SOUTĚŽ O 1×2 VSTUPENKY NA KONCERT: Sopránový recitál Hedwigy Ritter (19. 9.)

Rakouská sopranistka Hedwig Ritter, v současné době v angažmá vídeňské Volksoper, se v této sezóně zhostila mnoha významných rolí. Propůjčila hlas například postavám Adély v operetě Netopýr Johanna Strausse mladšího, Eurydiky v Orfeovi v podsvětí Jacquesa Offenbacha, Blondy v Únosu ze serailu Wolfganga Amadea Mozarta nebo Clorindy v Popelce Gioacchina Antonia Rossiniho. Před příchodem do Volksoper působila v rakouském Linci. Na svém kontě má ztvárnění Královny noci v Mozartově opeře Kouzelná flétna v Mainfranken Theater Würzburg, nebo angažmá ve světové premiéře Der Besucher v divadle Bielefeld v Německu. Jako dítě studovala hru na trubku na Kunstuniversität Graz. Po střední škole docházela na hodiny zpěvu na Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien a vzdělávala se u Uty Schwabe. Dále absolvovala Hochschule für Musik und Tanz Köln u Kai Wessela. Když přijala naše pozvání na festival Prague Proms, byli jsme upřímně rádi. Její sametový témbr a dokonalá technika bude jistě zážitkem pro všechny posluchače.

Sopránový recitál Hedwigy Ritter proběhne 19. 9. 2023 v Sále Martinů v prostorách Akademie múzických umění v Praze. Doprovázet ji bude rakouský klavírista Tobias Neubauer, kterého vyučovali Julius Drake, Sven Birch či Stacey Bartsch. Nyní působí na Anton Bruckner Privatuniversität v Linci. Umělci představí díla z pera mistrů, jako jsou Robert Schumann, Franz Schubert, Franz Liszt, Johannes Brahms, Richard Strauss, Francis Poulenc a další.

SOUTĚŽNÍ OTÁZKA: Jak se jmenuje klavírista, který bude sólistku Hedwigu Ritter doprovázet?