Velká soutěž o 1×2 vstupenky na zářijové koncerty Prague Proms: Prague Proms Jam Session (17.9.)

Velká soutěž o 1×2 vstupenky na zářijové koncerty Prague Proms: Prague Proms Jam Session (17.9.)

Festival Prague Proms pokračuje zářijovými koncerty, které jsou již téměř vyprodané. Čtenáři Jazzportu ale mají možnost ve velké soutěži vyhrát 1×2 vstupy na koncerty v The Loop Jazz Club Hostivař. Uzávěrka každé soutěže je 4 dny před konáním koncertu a výhercům pošleme elektronické vstupenky.

Soutěž o 1×2 vstupenky na koncert: Prague Proms Jam Session (17.9.)

Když v roce 2020 Petr Janda, Marek Pach a Matěj Holeček založili projekt Jam Session, neměli možná ještě tušení, jaký úspěch tato formace bude mít. Na počátku působili v OC Smíchov na Terasa Baru a později se v říjnu 2021 přesunuli do funkcionalistického prostoru, který se skrývá v jednom z prvních pražských mrakodrapů, kina Přítomnost. Unikátní na projektu bezpochyby je, že kapela nehraje jazzové standardy, ale všechna hudba vzniká pouze na místě. Jedná se hlavně o styly R&B, Soul, Funk a Groove. Diváci si koncerty natolik oblíbili, že jejich Jam Sessiony v kině Přítomnost navštěvuje každé dva týdny 250 až 300 návštěvníků. Hlavním aspektem je přátelská atmosféra a možnost začínajících muzikantů si zahrát i s profesionály. Tentokrát se formace představí na festivalu Prague Proms v pražském The Loop Jazz Club Hostivař. Matěj Holeček, Adam Rek, Marek Pach, Jan Řeháček, Vít Štaigl, Martin Řezáč, Jan Fečo, Petr Janda, Miroslav Hloucal, Petr Kalfus, Jakub Žídek a Simona Hulejová zahrají rozmanitý program, včetně klasického jam session, kdy se kdokoliv z posluchačů může zapojit. Dojde i na songy F It UP, Stayin’ Alive nebo Tarantino Groove.

SOUTĚŽNÍ OTÁZKA: Jak se jmenuje významná funkcionalistická stavba, v jehož prostorách sídlí kino Přítomnost, domovská scéna Prague Jam Session?