Letovice upadnou do zajetí jazzu

Letovice upadnou do zajetí jazzu

V pátek 28.července se v jihomoravských Letovicích v rámci dalšího ročníku Festivalu 3+1 uskuteční dvě akce, které si zaslouží pozornost (nejen) jazzové veřejnosti – vernisáž výstavy jazzových fotografií Josefa Bednáře a následný koncert Tria Hanulík-Marko-Sikora.

V areálu bývalého klubu Fabrika, dnes patřící obecně prospěšné společnosti Elim, proběhne v 18.30 vernisáž výstavy letovického fotografa Josefa Bednáře, nazvané jednoduše a navýsost přiléhavě „Jazzová fotografie“. Autor má na kontě dosud třicítku výstav, jazz fotí již přes 40 let; jeho fotky provázejí třeba legendární Blanenské jazzové dny v osmdesátých letech, také některé naše reporty.

Letovice upadnou do zajetí jazzuPo vernisáži tamtéž zazní od 20.00 koncert mladých jazzových nadějí. Trio Hanulík-Marko-Sikora (jinak také H.M.S. Trio) je mezinárodní uskupení instrumentalistů, kteří se dali dohromady během studia Jazzové interpretace na brněnské JAMU. Tvoří jej kytarista Josef Hanulík, klávesák Tony Marko a bubeník Adam Sikora. Repertoár tvoří především autorské kompozice, trio se ale nevyhýbá ani jazzovým standardům a hudbě současných jazzových osobností. Byť v arzenálu chybí basa, aktéři slibují, že tvrdit muziku budou i tak ostošest!