SAX & CRIME na festivalu Blues nad Bečvou v Přerově

SAX & CRIME na festivalu Blues nad Bečvou v Přerově

11. ročník festivalu Blues nad Bečvou, Pivovar Přerov, sobota 20.5.2023

Rakouské duo SAX & CRIME už dávno překročilo všechny hudební hranice na své třicetileté společné cestě a nově definovalo svou hudbu: funky kabaretní rock. Svoje motto: „Funk je náš groove, kabaret naše zábava a rock naše vášeň“ naplňuje vrchovatě. V přerovském Pivovaru přesvědčili naplno o svých schopnostech a pověsti, formulované na jejich stránkách:

Harald Kräuter – zpěv, saxofon, perkuse. Je výrazovým prvkem, který charismaticky proměňuje jeviště v brilantní představení. Saxofon v jeho rukou mutuje v orgán citu srostlý s jeho duchem. Emoce plynou hudebním obloukem, aby se shromáždily v mrak, který ohlašuje mohutnou bouři prostřednictvím neustále pulzujících blesků. Bezpochyby zážitek ohromného hudebního šílenství.

Thomas Vigl – zpěv, kytara, dropkick. Stroj na groove, který živí půdu, aby se pak sám stal vibrací. Senzace na kytaru! Bez pardonu! Neustálé brnkání a pleskání do spodních strun nenechává nikoho na pochybách o přítomnosti skrytého baskytaristy. Ale zdaleka ne vše, co zde uslyšíte a uvidíte, hraje Thomas Vigl naživo na svůj Gibson Chet Atkins. Basové groovy a akordy se spojují v dokonalý rytmický stroj.

Jejich vystoupení v Přerově překonalo všechna očekávání, skutečně velmi originální hudební styl plný nespoutané energie zaujal a následně nadchl zkušené přerovské publikum. Posuďte sami ve video ukázce, jak dokázali Harald a Thomas excitovat svoje posluchače:

Setlist:

Stille Nacht; Wawupapilimohomoba; Celebration; Life is happy; Reason to live; Keep on smiling; Love makes me crazy; Liberty 45’; Ich drehe mich im Kreis; I vigl you up; Freude schöner Götterfunken; Jalala; Funky Fever