Diana Krall podruhé v Brně

Diana Krall podruhé v Brně

JazzFestBrno, BOBYcentrum Brno, pátek 19.5.2023

Vrchovatě zaplněný sál BOBYcentra se na konci akademické čtvrthodinky dočkal své vytoužené kanadské zpěvačky a pianistky Diany Krall, která přivedla na decentně nasvícené pódium s teple nažloutlými reflektory svoje ověřené spoluhráče: kytaristu Anthonyho Wilsona, kontrabasistu Roberta Hursta a bubeníka Karriema Rigginse.

Diana Krall podruhé v BrněVelmi elegantní a ve svých letech stále šarmantní Diana spustila očekávanou sérii oblíbených jazzových standardů, které navodily ve velkém sále atmosféru zakouřeného jazzového klubu. Poklidný zpěv s jejím nápaditým klavírním doprovodem okořenili příležitostně jak výborný Anthony Wilson výrazným sólem na kytaru, tak nejmladší člen kvarteta, perkusista Karriem Riggins energickým sólem na bicí.

Byť se jednalo o příjemný koncert světové třídy, bohužel mne jakožto fandu pravověrného jazzu příliš nenadchl. Diana vystoupení zpestřila známým hitem Toma Waitse Jockey Full of Bourbon a také dvěma skladbami Boba Dylana, Simple Twist of Fate a It’s All Over Now Baby Blue.Spokojené publikum si přišlo na své a dostalo se mu perfektně zahraného a zazpívaného pop cool jazzu. Já však marně, a asi i poněkud naivně, čekal na energii z pódia podobnou té, kterou jsem opakovaně absorboval na předchozích skvělých koncertech letošního JazzFestuBrno.

Diana potěšila svým osobitým, dokonalým hudebním projevem a s precizně sehraným triem výborně uzavřela jarní část JazzFestuBrno. Už dnes se těším na podzimní Echoes JazzFestuBrno s hvězdami Clayton-Hamilton Jazz Orchestra, Jaga Jazzist a Ibrahimem Maaloufem

Jaká škoda, že americká agentura dovolila akreditovaným fotografům fotit pouze první dvě skladby a striktně jen z pravé strany od pódia, proto se omlouvám za poněkud jednotvárnou foto galerii bez detailů.

Set List:

Love Being Here With You

All Or Nothing At All

Abandoned Masquerade

I Don’t Know Enough About You

Jockey Full Of Bourbon

Simple Twist Of Fate

Moonglow

Just You, Just Me

Boulevard Of Broken Dreams

I’ve Got You Under My Skin

Devil May Care

This Can’t Be Love

It’s All Over Now Baby Blue

Cheek To Cheek