Soutěž o 3x 2 vstupenky na všechny 3 závěrečné koncerty Mezinárodního festivalu jazzového piana

Soutěž o 3x 2 vstupenky na všechny 3 závěrečné koncerty Mezinárodního festivalu jazzového piana

Na čtvrtý večer se MFJP vrátí 5. prosince do žižkovského Atria, kde publikum okouzlí italský, na francouzské scéně etablovaný hudebník Roberto Negro, člen hudební komunity Tricollectif či kvartet La Scala a Kimono nebo spoluhráč Emila Parisiena. A s ním i v Německu narozený, New Yorkem vyškolený a v Kanadě působící Florian Hoefner, chválený i tak prestižních tiskovinách jako New York Times či Downbeat Magazine, a nominovaný na cenu Juno, kanadskou obdobu Grammy. Na kontě má mj. čtyři tituly u labelu ENJA a řadu dalších nahrávek a spolupráci s hráči jako Kurt Rosenwinkel, Rich Perry a Seamus Blake.Mezinárodní

Z rakouského sousedství přijede 8. prosince do malostranského Pálffyho paláce vídeňská pianistka, skladatelka, pedagožka a producentka Verena Zeiner. Její inspirací často bývá pohyb a ráda spolupracuje s tanečníky, ale věřte, že dojem výrazového tance dokáže vetknout i do zvukových klavírních krajin. Náladu večera v historických prostorách spolu s Verenou určí izraelský klavírista, skladatel a aranžér Roy Mor. Ostruhy si vysloužil na newyorské scéně, kde spolupracoval mj. se zpěvačkou a basistkou Esperanzou Spalding, trumpetistou Avishaiem Cohenem či saxofonistou Benem Wendelem. Po návratu do Izraele rozšířil už tak všestranný hudebník svoje zájmy například o studium hudby západní Afriky a zapracoval na vytvoření vlastního stylu inspirovaného multikulturností Levanty, kterému říká „biblický sound“.

Mezinárodní

Závěrečná dvojice recitálů 12. prosince v důstojném prostředí Sukovy síně Rudolfina dokáže, jak krásně se mohou doplňovat severská melancholie a jižanský temperament. Řecká pianistka a skladatelka Tania Giannouli se proslavila především neobvyklými sestavami svých často nadnárodních projektů. Ostatně i v Praze jsme ji loni mohli slyšet v triu s kyperským hráčem na oud Kyriakosem Tapakisem a křídlovkářem Andreasem Polyzogopoulosem. Ale právě samostatný koncert ukáže, jak originální je hudba pianistky i bez berliček atypických obsazení. Kouzlo Taniiny originality totiž spočívá ve vyváženém využití prvků soudobé hudby i etnických inspirací. Také norský talent Eyolf Dale se už u nás představil v triu – a také on dokáže využít formátu sólového vystoupení k maximálnímu vypíchnutí skladatelské a hráčské originality. Jeho doménou přitom zůstává atmosféra nostalgické, cituplné, šerosvitné krásy.

Soutěžní otázka:

Napište jména obou hudebníků, kteří zahrají na závěrečném koncertě v Sukově síni Rudolfina.
Odpovědi zasílejte do 1.12. Výherce budeme kontaktovat e-mailem.