Nakladatelství Miroslav Klepáček - Sursum a Dáša Ubrová zvou na uvedení knihy JAZZOVÁ MISE JAROMÍRA HNILIČKY v Olomouci

Nakladatelství Miroslav Klepáček – Sursum a Dáša Ubrová zvou na uvedení knihy JAZZOVÁ MISE JAROMÍRA HNILIČKY v Olomouci

Nakladatelství Miroslav Klepáček – Sursum a Dáša Ubrová zvou na uvedení knihy Jazzová Mise Jaromíra Hniličky v Olomouci 29. listopadu 2022 v 18 hodin. Akce se koná  v Smarthotelu Nezvalova Archa, Nezvalova 3. Setkání obohatí slovem Přemysl Hnilička, Marek Novotný, Miroslav Klepáček a jazzovou kytarou Milan Kašuba

Motto: “Byl jednou jeden Jaromír Hnilička a ten vám, lidi, hrál…“

Anotace: Kniha o Jaromíru Hniličkovi, který by v únoru 2022 oslavil devadesáté narozeniny, je důstojnou poklonou a vzpomínkou na tuto výjimečnou brněnskou osobnost – jedinečného hudebníka, skladatele, aranžéra, pedagoga, brněnského patriota se smyslem pro humor a recesi. Vzpomínky rodiny a přátel i vlastní rukou psané poznámky a zápisky spolu s jeho Jazzovou mší či Brněnskou suitou, vzpomínky na roky spolupráce s Orchestrem Gustava Broma, to vše díky knize tvoří a zachovává jeho ucelený obraz.

Nakladatelství Miroslav Klepáček - Sursum a Dáša Ubrová zvou na uvedení knihy JAZZOVÁ MISE JAROMÍRA HNILIČKY v Olomouci
Uvedení knihy v Brně – Přemysl Hnilička, Dáša Ubrová, Miloš Štědroň, Mojmír Bártek

Mé osobní poděkování coby editorky knihy patří všem, kteří mi byli inspirací, oporou, pomocníky a podělili se se mnou o osobní vzpomínky na Jaromíra Hniličku. Obzvláště si cením nesmírně vstřícného přístupu a podpory rodiny Jaromíra Hniličky a vlídného dohledu, okem i slovem, Jana Daleckého (hudebník, pedagog, hudební redaktor Českého rozhlasu) i s důvěrou poskytnutého materiálu Josefa Buchty (trumpetista, kapelník B-Side Bandu).

Kniha je věnována památce inspirativních mužů – Jiřímu Víškovi (autor fotografie na obálce) a Vladimíru Koudelkovi (iniciátor oslav 100 let Gustava Broma a 80 let orchestru).

  • Editorka Dáša Ubrová.
  • Kniha vznikla za finanční podpory Jihomoravského kraje.
  • Vydalo Nakladatelství SURSUM v Tišnově 2022
  • Sazba, tisk a grafické zpracování SURSUM AGENCY s.r.o. sursum.cz

Zdroj: tisková zpráva