LASH & GREY VYDÁVAJÍ LIVE SESSIONS Z BOTANICKÉ ZAHRADY

LASH & GREY VYDÁVAJÍ LIVE SESSIONS Z BOTANICKÉ ZAHRADY

Dvojice Lash & Grey, čili kytarista Jakub Šedivý a zpěvačka Kristína Mihaľová, se spojili s úspěšnými slovenskými filmaři Jurajom Mrázom a Oliverom Záhlavom a na scénu přinášejí svůj pohled na hudbu ve velmi speciální formě trojice live performancí z botaniské zahrady.

Po roku od vydania nášho druhého albumu, sme mali chuť uskutočniť opäť nejaký zaujímavý projekt a tento koncept sme mali v hlave už od jesene minulého roku, no zrealizovať sa nám ho podarilo až v júni,“ nechala se slyšet zpěvačka. „Tešíme sa, že rok po vydaní Blossoms Of Your World a odohraní koncertov, môžeme našim fanúšikom spraviť radosť aj takouto formou.“

Na projektě spolupracovala dvojice interpretů s režieérem Jurajom Mrázom a kameramanem Oliverom Záhlavom. O zvuk se postaral jejich dvorní technik Roland Kánik. Jako první skladbu zveřejnili 7.září live verzi titulní písně alba „Blossoms Of Your World“, jež získalo několik ocenění, včetně českého Anděla za Slovenské album roku. Během léta stihli Lash&Grey vystoupit na celé řadě domácích a zahraničních festivalů a dokonce dostali pozvání prezentovat se na francouzsko-německé TV ARTE! Série live sessions z botanické zahrady obsahují další dvě videa, která vyšla 14.září. A mezi nimi i zbrusu nová skladba, jež dosud nikde nevyšla!

Passing Truth | Lash&Grey from Botanic Garden Series 2/3

BIO Lash & Grey (SK)

Dvojice umělcůr Kistýna Mihalová a Jakub Šedivý působí pod jmény Lash & Grey. Od července 2020 stihli vydat dvě desky „Sleepin‘ With The Lights On“ a „Blossoms Of Your World“. První album získalo ocenění Debut roku 2020 a pilotní singl „After War“ z druhého alba se stal Skladbou roku 2021 v anketě Radio_Head Awards. Už po vydání debutu se dvojice dostala do uměleckého rosteru prestižní evropské koncertní agentury Bella Concerts z Vídně, která kromě Lash&Grey momentálně zastupuje 40 světově známých umělce jako jsou Pat Metheny, Herbie Hancock, Mononeon, Chaka Khan, Jamie Cullum a další. Lash&Grey vyhráli soutěže Bratislavských jazzových dnů 2019, Jazz StartUp 2019, Nové tváře slovenského jazzu 2017 a také byli oceněni Cenou Tatra Banky. Předskakovali světovým hvězdám jako Stanley Clarke, Dianne Reeves, Walter Smith III či Candy Dulfer.

(TISKOVÁ ZPRÁVA)