SHALOSH po třech letech opět v olomouckém TIBETu

SHALOSH po třech letech opět v olomouckém TIBETu

Jazz Tibet Club, Olomouc, neděle 5.6.2022

Izraelské trio SHALOSH, což znamená hebrejsky tři, stále postupuje dopředu a vzhůru. Na jejich výjimečně působivý koncert v Olomouci v květnu 2019 se těžko zapomíná, tehdy nás potěšili zejména bezprostřední interpretací vlastních skladeb z alba Onwards and Upwards, které na závěr tehdy obohatila také zpěvem Tula Ben Ari, manželka pianisty Gadiho Sterna.

Nerozlučná trojice výborných muzikantů Gadi Stern – piano, David Michaeli – basa a Matan Assayag – bicí se po třech letech vrátila do olomouckého klubu Jazz TIBET s novým CD Broken Balance v ještě lepší kondici. SHALOSH tvoří písně beze slov. Jejich intenzivně naléhavá hudba je chytlavá, silná a přitom filigránská. Nespoutaná radost z hraní vytváří napětí, které se Vám dostává do těla, přetváří chytlavé melodie a neustále je stupňuje. Tímto způsobem vzniká hudba, kterou jsme se rádi nechali unášet.

Velmi vydařený nedělní jazzový večer.

Set list:

The Three Sisters; Children of the 90s; Sea Waves; Sinan and his never-ending war against the bureaucracy robots; Tune for Mr. Ahmad Jamal; David Bowie contemplating art and death in a cafe in Berlin; The Market song; Wedding song; Take on Me; Onwards and Upwards;  Encore: Breed