V červenci vydává nové album Brian Charette!

V červenci vydává nové album Brian Charette!

Čtenářům Jazzportu dobře známý varhaník BRIAN CHARETTE vydává 15.července na značce Cellar Live nové album! Zove se „Jackpot“ a najdete na něm návrat k tradici, tj. klasickému varhannímu kvartetu…

V minulých letech Charette stavěl varhany do nekonvenční role s elektronikou (album „Like the Sun“ nebo dechovými uskupeními.

Minulý rok jsem měl nápad na novou nahrávku, která by byla tradičnější než moje ostatní alba. Chtěl jsem napsat několik pěkných, swingových a bebopových melodií, které by přikývly mým největším vzorům. Těmi byly a nyní opět jsou Jack McDuff, Melvin Rhyne, Don Patterson, Larry Young a Jimmy Smith,“ vyjádřil se Charette.

První jasnou volbou pro kvarteto byl tenorsaxofonista Cory Weeds, mimochodem majitel labelu Cellar Live. Kytarista Ed Cherry do projektu také zapadnul; výtečně doprovází a dokáže být nejen lyrický, ale hraje také odpichově groovy. Weeds navrhnul slovutného bubeníka Billa Stewarta, s nímž dříve spolupracoval.

Přirozeně jsem byl velmi nadšený, Bill je jedním z mých jazzových hrdinů,“ neskrývá nadšení Charette. „Billův tvrdý švih a mistrovská kontrola byly na nahrávacím sejšnu perfektní.“

Album „Jackpot“ slibuje šťavnaté, bezprostřední swingování s nezapomenutelnými melodiemi a oduševnělým instrumentálním tahem. Ostatně bylo nahráno ve Van Gelder Studiu, kde vznikly v šedesátých letech ta nejzásadnější alba jazzových varhaníků! Ostatně zde je ochutnávka:

Brian Charette Jackpot EPK Cellar Live Records