Steven Santoro Quartet na přerovských hradbách

Steven Santoro Quartet na přerovských hradbách

Festival Blues nad Bečvou, Parkán městských hradeb Přerov, čtvrtek 26.5.2022

Americký zpěvák Steven Santoro (rodným jménem Steven Kowalczyk) pochází z Massachusetts. Jeho hudební vášeň ho přivedla na University of Massachusetts, kde se učil zpívat a improvizovat na jazzové klasiky, začal míchat standardy s vlastním moderním vkusem a tak se zrodil jeho vlastní styl. Během svého působení v New Yorku se Steven stal známým jako Steven Santoro na počest svého dědečka, saxofonisty Liberatore Santoro, který měl na Stevenův život a hudbu velký vliv. Jako profesor na proslulé Berklee College of Music Steven nadále Steven rozšiřuje své umělecké schopnosti a spolupracuje s hudebníky z celého světa.

Na závěrečném koncertu desátého ročníku festivalu Blues nad Bečvou se představil Steven Santoro na parkánu přerovských městských hradeb s trojicí výborných muzikantů: Walter Fischbacher (USA) – piano, Petr Dvorský (CZ) – kontrabas a Alex Bernath (D) – bicí.

Steven Santoro Quartet na přerovských hradbách

Steven Santoro, poprvé na turné v České republice, potěšil nejprve přerovské diváky sérií známých standardů a blues, které s osobitým výrazem originálně interpretoval. Jeho velmi citlivé frázování zkušeně podporovali všichni tři spoluhráči. Ve druhé části koncertu se Steven soustředil hlavně na vlastní repertoár, zejména originální písně z jeho posledního alba Deep In August. Velmi příjemný jazzový podvečer za překrásného jarního počasí.

Steven SANTORO, BLUES nad Bečvou, Parkán Přerov, 26.5.2022