Heartcore for Czechia - Naše Sny

Heartcore for Czechia – Naše Sny

Berlínské hudební vydavatelství Kurta Rosenwinkela pokračuje v charitativní činnosti. Pomáhá financovat hudební vzdělání dětí z dětského domova ve Strážnici s písní “Naše Sny”, na které se podíleli světoví, Grammy ocenění umělci.

Vydavatelství Heartcore Records vydává “Heartcore for Czechia – Naše Sny,” píseň ze série hudebních projektů “Heartcore for the World.” V návaznosti na úspěšné projekty “Heartcore for Africa,” “Heartcore for India,” “Heartcore for Ukraine” a “Heartcore for Home,” vydavatelství pokračuje v podpoře hudebního vzdělávání dětí, které vyrůstají ve ztížených podmínkách. Autorkou série “Heartcore for the World” je česká producentka, zpěvačka a manažerka vydavatelství Heartcore Records Michaela Bóková, která každý rok realizuje měsíční intenzivní workshopy a nahrávání s dětmi v různých oblastech. V postprodukci pak jejich nahrávky spojuje s výkony světových hudebníků.

Píseň “Naše Sny” je inspirovaná českými lidovými melodiemi z kolekce hudebníka a etnomuzikologa Mariana Friedla. Na písni v produkci Bókové a Charise Karantzase se pak podíleli kytaristé Lionel Loueke (Sting, Hancock..), Pedro Martins a Brad Shepik, bubeník Antonio Sanchez (Pat Metheny, držitel Grammy a Zlatého Glóbu), pianista Larry Goldings, basista Linley Marthe, děti z Dětského Domova Strážnice, zpěváci z IQ Roma Servis Damián a Karel Janečkovi (Romstar Vyškov) a Marilin Zámková.

Heartcore for Czechia - Naše Sny

Slova k písni napsala Bóková společně s Marianem Friedlem a s dětmi z Dětského domova Strážnice. V úvodu děti zpívají o “laštověnce”, ptáčkovi, který letí do světa a pak se vrací se zpět domů. Toto metaforické folklorní téma je pak převzato dětmi, které vysvětlují v sólových vystoupeních, čím by chtěli být, až vyrostou. Jejich touhy a sny vyrostou v refrénové části “Roztáhneme křídla, dokážeme změnit svět…”. Protože každý, ať už doktor, muzikant či cukrářka, mění svět podle svého a dělá jej pestřejším místem pro život.

Damián a Karel Janeček a Marilin Zámková přispěli svým hlasem v úvodní části písně. Tyto mladé talenty jsou součástí komunity IQ Roma Servis, která pomáha romským rodinám integrovat se do místních komunit a podporuje kreativitu, sebevyjadřování a hudební vzdělání romské mládeže.

Heartcore for Czechia - The Story of Song "Naše Sny"

Všechny vokální party byly nahrány ve studiu Amaro Records v Brně – organizaci, která rovněž vytváří a podporuje kulturní programy a vzdělání pro romské děti a mládež.

Veškerý výtěžek z digitálního prodeje skladby “Naše Sny” na webových stránkách Heartcore Records bude darován Dětskému domovu ve Strážnici na koupi hudebních nástrojů a podporu hudební výchovy místních dětí.

(TISKOVÁ ZPRÁVA)