Letošní PonavaFest chystá do Lužánek pestrý program napříč žánry

Letošní PonavaFest chystá do Lužánek pestrý program napříč žánry

Dospělé i dětské návštěvníky lákají pořadatelé již sedmého ročníku multižánrového festivalu PonavaFest na bohatý program. Festival se odehraje v brněnském parku Lužánky od 20. do 22. května 2022. Také letos platí po celou dobu konání festivalu heslo “bez plotů a bez vstupného”. Jako hlavní hvězda sobotního večera vystoupí legendární česká kapela Vltava.

Předchozí dva ročníky festivalu poznamenala pandemie, stejně jako mnoho dalších kulturních a společenských akcí. Přes značně nejisté podmínky se však podařilo pátý a šestý ročník v alternativní podobě či v posunutém časovém plánu uspořádat. Letošní magická sedmička se vrací k původnímu májovému termínu, který bude vzývat léto, prázdninová dobrodružství a bezstarostný čas.

Kromě hudebních vystoupení interpretů jazzu, alternativních žánrů a rocku je na pátek 20., sobotu 21. a neděli 22. května připravena řada doprovodných aktivit včetně divadla nebo zábavy pro rodiny s dětmi.

Naši dramaturgové se i letos postarali o velmi pestrý line-up. Pátek věnujeme začínajícím a neoposlouchaným interpretům, program odstartuje v 16 hodin. V sobotu začínáme už v poledne, sobotní večer pak uzavře Vltava s frontmanem Robertem Nebřenským a následné vystoupení hosta z Rakouska – energické ska kapely Pacheco. Nedělní program obstarají, jako už tradičně, čeští i zahraniční jazzoví muzikanti. Vrcholem večera bude vystoupení skvělých berlínských Killing Popes, na které se osobně velmi těším,” popisuje Vít Kalvoda, hlavní organizátor festivalu PonavaFest.

Všechny scény festivalu PonavaFest vyrostou v brněnském parku Lužánky poblíž Café Ponava. Vedle hlavní hudební stage poběží paralelně doprovodný program v Šapitó. Po všechny tři festivalové dny se v něm odehrají divadelní představení pro dospělé i dětské diváky, workshopy a vystoupení stand-up komiků. Pestrost žánrů doplní taneční scéna pod taktovkou DJs z brněnského Anoda baru. Občerstvení zajistí stánkaři s nejrůznějšími pokrmy a pochutinami, na své si přijdou i vege strávníci. K tomu nápoje z několika řemeslných a rodinných pivovarů a vinařství, stánky se zmrzlinou, kávou a míchanými nápoji.

Sedmý ročník multižánrového festivalu PonavaFest se koná za finanční podpory statutárního města Brna a Ministerstva kultury ČR. Záštitu převzal a festival finančně podporuje také náměstek primátorky města Brna, pan Tomáš Koláčný.

FB stránka: https://www.facebook.com/ponavafest/

(TISKOVÁ ZPRÁVA)