Přerovským pivovarem se rozezní bluesové narozeniny

Přerovským pivovarem se rozezní bluesové narozeniny

BLUES nad Bečvou, Přerov, 9.4. a 30.4. a 26.5.2022

Aprílovo-májové blues spojené se slavnostním galavečerem k 10. výročí založení festivalu přichystal pro milovníky dobré muziky Nadační fond Blues nad Bečvou na měsíc duben. První zahajovací koncert letošního jubilejního ročníku bude doslova hudebním tornádem – první dáma britského blues Bex Marshall vystoupí v sobotu 9. dubna v 19.30 hod. Slavnostní galavečer, který se uskuteční v sobotu 30.dubna, přinese špičkové bluesové koncerty hned dva – v 19 hod se představí kapela Three for Silver, od 21 hod se posluchači mohou těšit na tvrdé blues s kapkou psychedelie v podání britského Mike Rosse. Oba aprílové večery se uskuteční v restauraci Pivovar.

Bex Marshall je nositelkou ocenění British Blues Awards, vyniká jedinečným stylem své kytarové hry, ve kterém spojuje klouzavou slide techniku, blues rock, ragtime a roots music.

„Americká kapela Three for Silver je pro mě zajímavým zjevením. Objevuje tradiční americkou hudbu – jde o smysluplnou směs folku, blues, country, americany, klezmeru a roots music, zazpívanou mimo jiné zpěvákem a basistou s hlasem Toma Waitse. Jeho stylový chraplák vyvažuje křišťálově čistý hlas akordeonistky. Kapelu na trio doplňuje velmi dobře zpívající houslista,“ zve fanoušky předseda Nadačního fondu BnB Pavel Ondrůj.

Stejně emotivní bude opojná virtuózní kytarová hra Mike Rosse, britského bluesrockového kytaristy, skladatele a zpěváka. Mike Ross bere na koncertech své posluchače na jedinečný a podrobný výlet do historie dějin blues, jehož začátek leží v deltě řeky Mississippi na počátku 20. století. „Prostě muzikant namočený až po uši v soulu a blues,“ uzavřel pozvánku Pavel Ondrůj.

Májový program zahrnuje Kytarový rekord na hradbách a koncert jazzového zpěváka Stevena Santora 26. května na hradbách.

I letošní 10. ročník festivalu Blues nad Bečvou podporuje dárcovství krve.

Prvodárci, kteří přijdou darovat krev v úterky a středy v týdnech konání koncertů (5.4.,6.4., 26., 27.4, a 24., 25.5.) budou mít v daném týdnu volný vstup na jednotlivé koncerty.

Zdroj: Tisková zpráva