Pat Metheny představí novou krev
Pat Metheny

Pat Metheny představí novou krev

Legendární americký kytarista dává v projektu Side-Eye příležitost mladším hráčům. Nijak se přitom netají, že energie nastupujících jazzových hvězd inspiruje k brilantním výkonům i jeho samotného. Koncert Pata Methenyho se proti plánu přesouvá z Fóra Karlín do Divadla Hybernia. Datum pražského koncertu kytarového génia zůstává beze změny, tedy 29. duben 2022.

Hudba Methenyho tria Side-Eye naplní útulné prostory divadla Hybernia na Náměstí republiky na Praze 1. Pokud již máte zakoupené lístky do původně plánovaného karlínského sálu, je bohužel nezbytná jejich výměna.

Z provozních důvodů bohužel není možné zajistit platnost dříve zakoupených vstupenek pro nové místo konání koncertu. Snahou pořadatele je vyloučit problémy při obsazování míst v sále divadla Hybernia a vyhnout se tak jakýmkoli nepříjemnostem a zdržením před začátkem samotného koncertu.  Na všechny držitele lístků do Fóra Karlín se proto obracíme s prosbou o jejich vrácení u Ticketmasteru. Nové vstupenky pak lze koupit prostřednictvím služeb Ticketportal, GoOut, nebo přímo na e-shopu pořadatele www.pjmusic-eshop.cz.

Omlouváme se za způsobené komplikace, věříme, že vám nezkazí mimořádný zážitek z Methenyho hudby.

Pat Metheny vystoupí v divadle Hybernia s mimořádným projektem Side-Eye s „rotujícím obsazením“, ve kterém dává prostor o dvě generace mladším, ale již renomovaným muzikantům. Rozhodl se tak vrátit „dluh“ ze svého vlastního mládí, kdy mu cestu do jazzového světa otevřelo účinkování v sestavách zkušených kapelníků.

V Praze vystoupí po boku legendárního kytaristy hráč na klávesové nástroje Chris Fishman (*1997, Los Angeles) a bubeník Joe Dyson (*1990, New Orleans). Fishman již má za sebou úspěšné účinkování se slavnými představiteli experimentující losangeleské scény jako Flying Lotus či Thundercat, a zároveň i s Cincinnati Symphony Orchestra. Jako zvukový novátor se podílí na spoluvytváření zvukových knihoven pro Moog Music. Dyson patří k nejnadějnějším bubeníkům svojí generace. Účinkoval na více než třiceti albech a doprovázel jazzové hvězdy velikosti Dr. Lonnieho Smithe, Christiana Scotta či Nicolase Paytona.

Koncert je součástí koncertní série JAZZ MEETS WORLD.