Libor Šmoldas oslaví 40, ale dárek dostane jazzové publikum

Libor Šmoldas oslaví 40, ale dárek dostane jazzové publikum

(Tisková zpráva)

Přední český jazzový kytarista Libor Šmoldas oslaví čtyřicáté narozeniny koncertem v nově otevřeném nezávislém kulturním prostoru HUMANITA v pražské Libni, a to ve čtvrtek 17.února od 19.00.

Libor Šmoldas je součástí jazzové scény od konce 90. let. Žije a působí v Praze, často koncertuje, natáčí a vyučuje také v zahraničí, především v USA, Austrálii a po celé Evropě. Jeho klíčovými hudebními partnery jsou Ondřej Pivec, Adam Nussbaum, Jay Anderson, Brian Charette, George Mraz či Bobby Watson. Kromě mnoha desek jako spoluhráč má na kontě jedenáct vlastních alb, z nichž poslední, nazvané DUSK, bylo představeno publiku na podzim. (Jazzport přinesl samozřejmě recenzi)

Na koncertě ke svým čtyřicátinám vystoupí Libor Šmoldas ve třech různých uskupeních: Se svým sólovým projektem, ve kterém se soustředí mimo jiné na moderní interpretaci díla Jaroslava Ježka, dále se svou ženou, zpěvačkou Zeurítií, představí brazilské bossanovy kombinované s vlastní tvorbou, a nakonec s Organ Triem – našlápnutou soul-jazzovou kapelou, kde kytaru Libora Šmoldase doplní varhany Jakuba Zomera a bicí Daniela Šoltise.

Libor Šmoldas oslaví 40, ale dárek dostane jazzové publikum

Místo konání koncertu, HUMANITA v Praze-Libni, je moderně zrestaurovaný objekt pro kulturní a společenské akce. Tvoří jej hlavní sál bývalého kina, stavebně a technologicky uzpůsobený tak, aby návštěvníkům poskytl špičkový audiovizuální zážitek, a řada dalších prostor včetně baru a bufetu s občerstvením. Kromě promítání filmů a pořádání tematických festivalů má své pevné místo v dramaturgii podniku především hudba – zejména jazz a jiné projekty nekomerčního charakteru.

Všichni posluchači jsou srdečně zváni, bez nutnosti rezervace vstupenek a za dobrovolné vstupné na místě!

Datum: Čtvrtek 17.2.2022

Čas: 19:00

Místo: HUMANITA, Novákových 489/20 Praha 8 – Libeň

Vstupné: Dobrovolné na místě, rezervace netřeba.

Důležité odkazy: