Groove Brno pokračuje jarní edicí

Groove Brno pokračuje jarní edicí

Groove Brno pokračuje jarní edicí. V Metru vystoupí světové hvězdy Dean Brown, Victor Wooten, Dennis Chambers a Eric Marienthal.

Není to ani dva měsíce od skončení festivalu a pořadatelé z agentury BUJOART už opět přichází s čerstvým jarním koncertem. V rámci Groove Spring Edition zahraje sestava Groove Warriors v čele s vynikajícím americkým kytaristou Deanem Brownem. Spolu s ním přijede hvězdná sestava tvořena Ericem Marienthalem, Victorem Wootenem a Dennisem Chambersem. V brněnském Metro Music Baru vystoupí 7. dubna.

Jsem šťastný, že máme šanci přivítat tak silnou kombinaci prvotřídních světových muzikantů. Jedná se o skutečnou hudební lahůdku, která zcela jistě potěší nejen hudební fajnšmekry. Jedinečnou příležitost poslechnout si klubový koncert držitelů celkem 11 cen GRAMMY si přece nelze nechat ujít,” říká ředitel festivalu Josef Buchta.

Zažít koncert světových špiček v intimním prostředí Metro Music Baru, kde jsou umělci návštěvníkovi nadosah, je nezaměnitelná a unikátní zkušenost. A v případě dubnového koncertu to bude solidní nálož – Kytarista Dean Brown se v minulosti podílel na více než 200 nahrávkách, které obdržely četné nominace a 4 ceny GRAMMY vyhrály. Spolupracoval s Marcusem Millerem, The Brecker Brothers, Billy Cobhamem nebo Georgem Dukem.

I saxofonista a dvojnásobný držitel GRAMMY Eric Marienthal má na svém kontě velká jména. Koncertoval s Eltonem Johnem, Barbarou Streisand, Billy Joelem nebo Stevie Wonderem. A zatímco bubeníka Dennise Chamberse můžete aktuálně zahlédnout na turné Gregory Portera nebo Mike Sterna, pětinásobného vítěze GRAMMY Victora Wootena, kterého magazín Rolling Stone zařadil do žebříčku TOP 10 Bassist of ALL TIME, zase na nahrávkách a vystoupení po boku Chicka Corey, Brandforda Marsalise, Stanley Clarka nebo dříve s Princem. Nyní jede koncertní šňůru napříč Spojenými státy se Stevem Baileym.

Ale co vedlo pořadatele k výjimečnému jarnímu koncertu mimo festivalový program?

S myšlenkou pořádat koncerty i mimo klasický podzimní termín si pohráváme již několik let. Ale prozatím pro to nebyl díky okolnostem vhodný čas. Situace sice ještě není ideální, ale myslíme si, že je na čase se opět vrátit ke starému životu před pandemií. A kvalitní muzika nebo živé koncerty jsou rozhodně tím správným začátkem,” zdůvodňuje ředitel festivalu Josef Buchta.