Dave Weckl / Tom Kennedy Project potěšil na JazzFestuBrno

Dave Weckl / Tom Kennedy Project potěšil na JazzFestuBrno

JazzFestBrno, SONO Centrum Brno, středa 17.11.2021

Koncerty, jako byl Dave Weckl / Tom Kennedy Project v brněnském hudebním klubu SONO podporují myšlenku, že nejlepší přátelství jsou ta dlouhotrvající. Baskytarista Tom Kennedy spolupracuje s bubeníkem Davem Wecklem již od svých mladistvých let, koncertují a nahrávají v nejrůznějších hudebních kombinacích a prostředích.

Kvartet Dave Weckl / Tom Kennedy Project se saxofonistou Bobem Franceschinim a klávesistou Stuem Mindemanem spustil od začátku energické BBs Blues, pojmenované podle předního bluesového a jazzového klubu v St. Louis.

Dave Weckl / Tom Kennedy Project potěšil na JazzFestuBrno

Následovala série dalších skladeb Toma Kennedyho z jeho nejnovějšího alba STORIES v houpavé fusion a funky atmosféře. Vedoucími hlasy kapely byly zejména saxofony Boba Franceschiniho a klávesy Stua Mindemana, Tom Kennedy předváděl své umění na pětistrunnou elektrickou baskytaru, Dave Weckl tlačil všechny cílevědomě a vysoce energicky.

Velmi podařený byl skoro desetiminutový duet Toma a Dava, ve kterém se oba staří přátelé dokonale doplňovali.

Dave Weckl / Tom Kennedy Project potěšil na JazzFestuBrno

Na závěrečnou skladbu Espritu byli přizváni na scénu překvapiví spoluhráči, čtyři trumpetisti: rakouský Matthias Bistan, který hraje na zmíněném novém CD, a další tři slovinští Tomaž Gajšt, Boris Majcen a Aljoša Jurkošek. Velmi povedený závěr koncertu.

Spokojení diváci si vytleskali přídavek, kapela se jim odvděčila. Spustila rezolutně známý funky hit The Chicken od Pee Wee Ellise, dlouholetého saxofonisty Jamese Browna, kterým zcela nadchla všechny přítomné!

Set list:

BBs Blues; Hipshot; Don’t forget your jacket; Stories; Hurry Up; Hand in hand; The 70s; Altitude; Espiritu – Tom Kennedy;

The Chicken – Pee Wee Ellis.

Termíny a místa dalších plánovaných koncertů JazzFestuBrno najdete zde.