Punctum přivítá další KovnaFest!

Punctum přivítá další KovnaFest!

V pražském klubu Punctum se v sobotu 20.listopadu od 17.00 uskuteční KovnaFest #7, tedy již sedmý ročník tohoto pozoruhodného multižánrového hudebního a audiovizuálního festivalu. Návštěvníci se mohou těšit na pastvu pro uši i oči až do pozdních nočních hodin. Vystoupí Natálie Pleváková, Vavrečka/Kolmačka/Cáb, Elia Moretti/Tomáš Vtípil, Rhizom Fighters, Kurvy Češi, Cringe Prince a na after party pak DJ Stalin Dion.

Skladatelka, performerka a zvuková umělkyně Natálie Pleváková je absolventkou oboru multimediální kompozice na brněnské JAMU. Ve svojí pestré tvorbě se zaměřuje na strategie elektronické hudby v post-digitální éře. Její precizní a vždy překvapující digitální kompozice často doprovází divadelní představení i tvorbu audiovizuálních umělců.

LAZZI „FOLLOW THE WHITE RABBIT OR GREEN ŽABÁK“

Trio Vavrečka/Kolmačka/Cáb tvoří zpěvák a kytarista (jinak také režisér) Ondřej Vavrečka, multižánrový bubeník Benjamin Kolmačka a basklarinetista Michal Cáb, výtvarný umělec zabývající se zvukem a audiovizí, tj. interakcí mezi obrazem a zvukem. Jejich spojení slibuje bezesporu nevšední zážitek.

Stejně tak dvojice Elia Moretti/Tomáš Vtípil bude překvapovat každou zvukovou buňkou. Italský performer, skladatel, bubeník, perkusista a kulturní antropolog zabývající se ekologickým vnímáním zvuku Elia Moretti, usazený v Praze, je mimochodem členem Pražského improvizačního orchestru, jedinečného tělesa na naší avantgardní scéně. Tomáš Vtípil, zvukový mág z Brna, skladatel, performer, elektronik, houslista a hudební producent se proslavil především spoluprací s Monikou Načevou či DG-307 Pavla Zajíčka a filmovou i scénickou hudbou.

Tomáš Vtípil - Slovo (videoklip)

Rhizom Fighters tvoří spiritus agens české experimentální improvizační scény s čilými přesahy za hranice Petr Vrba, elektronik, klarinetista a trumpetista par excellence, a neúnavný bubeník Cikál, dnes již legendární postava experimentální noise-rockové scény z jihu Čech. Letos v červnu vydali na značce Stoned To Death album s výmluvným titulem „Say No To Automatism“.

Pražská úderka Kurvy Češi je sice poměrně mladá, ale najdete v ní známé muzikanty ze scény brutálních kytar. Svůj styl označují jako speedy acid hardcore punk. Mimochodem si jej můžete ochutnat z letošní nahrávky „We Are Family“, jež vyšla taktéž na labelu Stoned To Death.

Veškeré informace o festivalu zde.