Madison Mcferrin v Jazzdocku bohužel nezazářila - Mladí ladí jazz - 12.10.2021

Madison Mcferrin v Jazzdocku bohužel nezazářila – Mladí ladí jazz – 12.10.2021

Vycházející alt-popová hvězdička Zea nestihla se svojí prvotinou Burning Light ještě moc zazářit, protože desku vydala teprve 13. září 2020. V osmi skladbách popisuje tahle mladá romská zpěvačka niterné pocity při hledání sebe sama a takový byl i její koncert, založený právě na materiálu z této desky. Zea zkoumá možnosti uměleckého vyjádření a hledá svůj prostor v muži dominovaném českém showbyznysu. Již strohá bicí souprava naznačila, že projev kapely bude minimalistický. Je postaven hlavně na charismatickém hlasu zpěvačky a její niterné texty jsou dostatečně sugestivní a nad minimalistickým doprovodem mohou skvěle vyniknout. Vystoupení bylo sice poznamenané trémou Zey, ale i přesto bylo příjemné a povedené.

Madison Mcferrin rozhodně 12.10. v Jazzdocku neměla svůj den. Spojilo se mnoho faktorů, které nakonec způsobily, že se koncert, alespoň z mého pohledu, nevyvedl. Jistě se na ní projevila dlouhá cesta a nevyhnutelný jetlag, pak jí také selhávala technika a bez ní takové vystoupení nelze utáhnout.

V podstatě vše má postavené na looperu a vrstvení vokálů, jenže právě looper jí příliš nefungoval a tak musela Madison bavit publikum vyprávěním. To se jí sice docela dařilo a vyřídilku má slušnou, ale publikum přišlo hlavně na hudbu. Když na ni však došlo, mé srdíčko nezaplesalo a bohužel jsem toho večera z Jazzdocku odcházel s velmi rozpačitým dojmem. Podívejte se alespoň na fotky od Barbary Cíchové.

Foto: Barbara Cíchová