Groove Brno startuje už 16. října. Vystoupí kapely z devíti zemí světa
GHOST NOTE - Phierce Photo | Keith Griner

Groove Brno startuje už 16. října. Vystoupí kapely z devíti zemí světa

Už za pár dní se Brno opět rozvíří funkem. 16. října festival zahájí jeden z největších talentů Velké Británie za posledních 40 let a velký oblíbenec Stevieho Wondera Omar Lyefook. Festival nabírá letos na intenzitě a proto během necelého jednoho měsíce v Sono centru a Metru vystoupí interpreti z 9 zemí světa.

“Máme pocit, že nemožné se stalo skutečností. Program na letošní ročník je kompletní a je ještě lepší, než ten původní z minulého roku. Chtěli jsme, aby letošní ročník Groove Brno měl ještě více festivalový nádech, proto ty nejznámější kapely v Sono centru vystoupí v jeden večer,” poodhaluje plány ředitel festivalu Josef Buchta.

Festival zahájí už 16. října jeden z největších talentů soulové hudby ve Spojeném království Omar Lyefook s kapelou. Pyšní se spoluprací s Leonem Warem či Stevie Wonderem. Na koncertě nám představí novou desku The Anthology, kterou vydal na začátku minulého roku. O pár dní později rovněž v Metru vystoupí nadějná kapela Jay Delver z Brna.

 

Letošní novinkou bude dvojkoncert. Na jednom pódiu se 6. listopadu v Sono centru potká berlínský hudební kolektiv Jazzanova, kapela kombinující nu jazz, funk, soul, elektroniku a latino a energií nabitý cross-over groovu, funky a jazzu kapela Electro Deluxe, která se do Brna vrací již potřetí.

V Metru dále vystoupí Ochepovsky project za doprovodu turecké zpěvačky ILÆY. Těšit se můžeme na návrat kapely Ghost-Note a na jejich unikátní funk, jazz, hip hop projekt, který tvoří muzikanti z kapel Snoop Dogga, Snarky Puppy, Herbie Hancocka, Kendricka Lamara, Marcuse Millera, Toto či Justina Timberlaka a taky na první dámu baskytary Idu Nielsen. Dlouholetá členka kapely Prince přijede s novým albem 20200202. Můžeme se těšit na spojení toho nejlepšího z funku, old school hip hopu, reggae, s příměsí popu a worldmusic. Obě skupiny se do Brna vrací po svém úspěšném debutu v roce 2019. Přijíždí ale s novou muzikou a plní nezastavitelné energie.

Program: https://www.groovebrno.cz/program/

Vstupenky jsou v prodeji v síti Goout.net https://goout.net/cs/groove-brno-2021/szyfpkr/

Zdroj: tisková zpráva