Famózní kytarista Bill Frisell se vrací do Jazz Docku!

Famózní kytarista Bill Frisell se vrací do Jazz Docku!

Legenda světové kytary vystoupí potřetí v Jazz Docku! Tentokrát v úžasném triu s kontrabasistou Thomasem Morganem a bubeníkem Rudy Roystonem. Koncert, který se uskuteční 25. 9., je součástí festivalu Guitar Days.

Kariéra Billa Frisella je velmi bohatá a výčet jeho úspěchů, ocenění a alb by vydal na velmi dlouhý článek. V dětství studoval hru na klarinet u Richarda Joinera, později přešel ke kytaře, kterou také studoval na Berklee College of Music. Počátkem 80. let se stal členem skupiny bubeníka Paula Motiana a později působil jako studiový hudebník pracující pro nahrávací společnost ECM Records. Své první sólové album In Line vydal v roce 1983. V průběhu let spolupracoval s mnoha významnými hudebníky, jako např. John Zorn, Jim Hall, Elvis Costello, Gary Peacock, Ronald Shannon Jackson, John Scofield, Pat Metheny, Dave Holland, Elvin Jones, Ron Carter, Greg Leisz, Viktor Krauss, Eyvind Kang, Hank Roberts, Matt Chamberlain a další.

Frisellovu v mnoha ohledech udivující profesionální kariéru, lemovanou celou řadou prestižních světových ocenění, sledují s neobyčejnou pozorností již více než jedno čtvrtstoletí zdaleka nejen jeho muzikantští kolegové, ale i odborná kritika a pochopitelně též rozsáhlá obec hudbymilovných příznivců prakticky všech stylů a žánrů, zejména jazzu, ale i rocku, folku, country, bluegrassu či worldmusic.

Famózní kytarista Bill Frisell se vrací do Jazz Docku!

GUITAR DAYS: Bill Frisell Trio ft. Thomas Morgan/Rudy Royston

Jazz Dock – 25. 9. od 21:00

Vstupenky lze zakoupit online na webu Jazz Docku.