6.ročník open-air festivalu PonavaFest v brněnských Lužánkách se uskuteční na konci července

6.ročník open-air festivalu PonavaFest v brněnských Lužánkách se uskuteční na konci července

Zatím co ostatní kulturní akce ještě spí, organizátoři PonavaFestu pilně pracují na dalším, již šestém ročníku jednoho z největších multižánrových festivalů v Brně. Bohužel ani letošní rok kulturním akcím zatím moc nepřeje, a tak se úspěšný festival PonavaFest přesouvá z jarního termínu do parného léta. Vloni dostal podobu sérií úzkoprofilových streamových koncertů, letos se festival v celé své kráse přesune do prázdninových dní, a to 23.25. července 2021. Jako v letech předešlých se vše bude konat opět bez vstupného i bez plotů.

Návštěvníci si tak užijí nabitý program pestré hudební, ale i alternativní a divadelní scény. V pátek 23. července vše odstartuje na již tradičním místě, a to v největším brněnském parku Lužánky. Festival tak bude bavit návštěvníky svým bohatým programem až do neděle 25. července.

Mezi hlavní hvězdy letošního ročníku bezpochyby patří berlínsko/britský projekt Meow & Jim Black, který posluchačům nabídne neobvyklý humor s necenzurovaným obsahem a hudebně-performační představením v jednom. Je tematicky cílený na společenské aktuální motivy jako je sexismus, rasismus či náboženství, a spojením různých hudebních stylů laděného do jednoho proudu se tak posluchač může těšit na divokou hudbu s groteskním podtextem.

Jazzová stage v letošním roce bude hostit také řadu tuzemských i zahraničních hostů. Jedním z nich je kapela Tygroo, která oživí program svojí tvorbou nevšedních kombinací tradičních žánrů s těmi moderními. Hlavní stage nabídne během celého víkendu také rozmanitou hudební nálož. The Which (Frank Zappa Tribute Orchestra) – orchestr, jež nabídne posluchačům nesmrtelné skladby Franka Zappy, Vladimíra Václavka, který ve spolupráci s kytaristou Pavlem Šmídem (známého z kapely Korajunglejazz) a bubeníkem Dano Šoltisem představí nový společný projekt, kapelu Fly, skupinu Drť Miroslava Tótha, jež svoji tvorbu věnuje obětem perzekucí, represí a vražd komunistického režimu, a prazáklad brněnské alternativní hudby – kapelu Dunaj. To vše a mnohem víc nabídne během celého víkendu Hlavní Jazz – Alternativa Stage.

Na své si přijdou i příznivci divadelní scény. Současně s celým programem bude probíhat také řada workshopů, výtvarných dílen nebo edukačně – zábavný program s názvem „POZNEJ STROMY“, který bude pod vedením Veřejné zeleně města Brna, našeho partnera akce.

Detailní a aktuální program festivalu najdete na https://www.ponavafest.cz/ a FB stránkách https://www.facebook.com/ponavafest

(Tisková zpráva)