Nová edice vydavatelství Ma Records láká ke vzrušujícímu poslechu
Vojta Drnek

Nová edice vydavatelství Ma Records láká ke vzrušujícímu poslechu

MiniMa je nová edice vydavatelství Ma Records, v rámci které label představuje čtyři nová alba. Přestože se jedná o esteticky různorodou hudbu, všechny nahrávky spojuje jistý společný prvek, proto název MiniMa. Každé album vyžaduje trochu jiný druh poslouchání a soustředění, každý z autorů pracuje odlišně s plynutím času. Vydavatel věří, že poslech celé edice MiniMa bude komplexním uměleckým zážitkem.

Ondřej GaluškaLigeticitations

Ligeticitations jsou v první řadě „citacemi“ nahrávek děl skladatele Györgyho Ligetiho. Kratší či delší úseky jsou vyňaty z původní skladby a „čteny“ v nových souvislostech. Zároveň jde o „licitace“, o jakési vyjednávání nebo vážení možností muzikálnosti prvků – témat, zvuků – které neměly stát o samotě.

Nová edice vydavatelství Ma Records láká ke vzrušujícímu poslechu
Ondřej Galuška

 

 

Nová edice vydavatelství Ma Records láká ke vzrušujícímu poslechu
Ian Mikyska

Ian MikyskaStrings, Water, Leaves, Air

Strings, Water, Leaves, Air je sbírkou kompozic v reálném čase, z nichž každá vznikala pod vlivem jiného čaje. Jsou pozvánkou ke ztišení a vnímání jemných odstínů chuti a zvuku. Vrstvením několika nálevů a nástrojů vzniká vždy nová příchuť – mezi improvizací a strukturou, časem a bezčasím, zvukem, chutí a vůní. Nahrávka vyjde také fyzicky na USB.

 

 

Radim HanousekESCAPE

Album ESCAPE vzniklo vrstvením domácích nahrávek zúčastněných hudebníků (ESCAPE I) a mixem portugalských field recordings a studiově vytvořeného kvarteta hudebníků reagujících nezávisle na sobě na odlišný zvukový materiál (ESCAPE II). Výsledkem je koláž improvizované a komponované hudby, field recordings a elektroniky. Můžete si také vytvořit vlastní mix ESCAPE I a vyzkoušet různé zvukové kombinace nástrojů na této webové adrese:

 

 

Vojta DrnekLullabies

Ukolébavky jsou písně, které rezonují v našich duších, když usínáme. To jest když jsou duše nejvíce otevřené, nejvíce zranitelné. Krátké, ale intenzivní EP Lullabies prezentuje neprozkoumané zvukové možnosti akordeonu, vycházející z úzkého spojení mezi hráčem a nástrojem.

 

 

(Tisková zpráva)