Český národní symfonický orchestr zahájil vysílání přes novou službu NetConcert

Český národní symfonický orchestr zahájil vysílání přes novou službu NetConcert

ČNSO přišel s nabídkou koncertů na síti. Nová služba NetConcert byla spuštěna v polovině dubna tohoto roku, jako reakce na absenci živých vystoupení. Obsahuje předtočená videa z koncertů ČNSO a hudebního festivalu PragueProms. Virtuální koncertní síň nabízí vystoupení jazzu i vážné hudby. Posluchači tak mohou vidět světové hvězdy jako jsou Chick Corea, Monica Mancini, Randy Brecker, Bobby Shew, Dave Weckl, Edita Gruberová, Denise Donatelli, Danny Elfman, Ute Lemper a další. Z vážné hudby pak Sira Libora Peška, Carla Davise či Stevena Mercuria.

Vznikají ale i nové projekty. Ty se aktuálně natáčí v hostivařských studiích a postupně budou do virtuální síně NetConcert zařazeny. Jedná se o recitály klasických sólistů či uskupení, jako jsou Jan Hudeček, Kristina Fialová, Rachel Skleničková, Václav Petr, Jakub Junek, skupina Vltava, Prague BRASStet, Elena Sonenshine aj. Ke slovu se dostane i vynikající Jan Mráček nebo Alexej Rosík
s komorním orchestrem ČNSO. Objeví se i audio nahrávky, které se na CD již nedostaly, ale jsou svědky minulých třiceti let historie ČNSO.

„Důvodů pro vytvoření virtuální koncertní síně bylo a je více. Tím hlavním je udržet kontakt s našimi posluchači, a současně získávat nové. Určitě je NetConcert také skvělým propagačním prostorem, který adekvátně nahra zuje nabídku sponzorům a partnerům ČNSO a Prague Proms, tak důležitým pro existenci orchestru a festivalu,“ dodává ředitel Českého národního sym fonického orchestru a iniciátor virtuální síně Jan Hasenöhrl.

Přístup na WWW.NETCONCERT.CZ je bezplatný, a zůstane po celou dobu, kdy to bude zapotřebí.