BEHIND THE DOOR chystá nové album RA!

BEHIND THE DOOR chystá nové album RA!

BEHIND THE DOOR chystá nové album RA!
Behind the Door: RA!

Behind the Door je kapela s jedinečným příběhem. Šestice muzikantů, která spolu začala hrát už v dětství a nepřetržitě pokračují po šestnáct let, chystá čtvrtou porci svých hudebních vyprávění.

Název alba RA! reflektuje nezaměnitelný humor kapely a je jejich pomyslným výkřikem do hudební scény. V osmi písních, které na albu najdete, převládají jazzové vlivy. Pro kapelu jsou však typické výlety za hranici tohoto žánru: na desce uslyšíte fúzi jazzu a funku, současný moderní jazz, ohlasy klasické hudby, reflexi brazilské hudby nebo jazz-rock. Jejich skladby jsou vyprávěními příběhů hudebními prostředky.

Na albu se jako mistr zvuku, aranžér a producent podílel Filip Jelínek (J.A.R, Dan Bárta), obal desky vytvořil Martin Kaiser (Český lev 2007 za nejlepší plakát). Společně vychází také tři studiová live videa, plus jedno behind the scenes z natáčení z dílny studia Vyrovnávací paměť.

Behind The Door pravidelně koncertují v českých i zahraničních klubech a na festivalech (mj. Prague Proms nebo Colours of Ostrava), jednotliví členové jinak působí ve známých kapelách jako Sexy Dancers, Čechomor, Vltava, David Stypka & Bandjeez a dalších.

Vydání desky předchází crowdfundingová kampaň prostřednictvím služby HitHit, na které je možné desku i další odměny zakoupit a tím podpořit tento projekt. Kampaň byla spuštěna v neděli 15. listopadu a potrvá 14 dní.

Podpořte vydání této desky na HitHit
Behind the Door: RA!

ONDŘEJ KLÍMEK – saxofon, LADISLAV MUROŇ – příčná flétna, RADIM PŘIDAL – kytara, ONDŘEJ VALENTA – piano, klávesy, LUKÁŠ ČUNTA – baskytara, MATĚJ DRABINA – bicí, perkuse

Zdroj: tisková zpráva