37. Československý jazzový festival v Přerově odložen
Original Vintage Orchestra

37. Československý jazzový festival v Přerově odložen

Vážení jazzoví přátelé, s ohledem na aktuální situaci jsme nuceni změnit termín konání 37. Československého jazzového festivalu v Přerově. Nově stanovený termín je 25.-27. března 2021. Pořadatelé si vyhrazují právo na případné změny v programu, jinak se samozřejmě budou snažit zachovat program stávající. Vstupenky zůstávají v platnosti. Buďte všichni zdrávi!
37. Československý jazzový festival v Přerově odložen
Juraj Bartoš

Pořadatelé zareagovali na nepříznivou situaci a v době, kdy je obtížné zvát světové hvězdy, které jinak pravidelně zdobily předešlé ročníky, byli osloveni ti nejzajímavější muzikanti z domácí scény, sousedního Slovenska a Německa.

Tím prvním zahraničním účastníkem bude slovenský trumpetista Juraj Bartoš, který festival zahájí koncertem s All Stars Bandem, ve kterém se po delší době sejdou Jiří Stivín, Emil Viklický a jubilanti František Uhlíř (70 let) s Josefem Vejvodou (75 let).

Juraj Bartoš bude i u konce každého dne festivalu jako člen kapely Rhythm Desperados, která bude mít na starost zábavu po hlavních koncertech.

37. Československý jazzový festival v Přerově odložen
Ondřej Pivec

O varhaníkovi Ondřeji Pivcovi, žijícím střídavě u nás a v USA, se v podstatě dá říct, že je tou jedinou zahraniční hvězdou. Koronavirus jej „uvěznil“ v Čechách a zrušil mu roční turné s Gregory Porterem, se kterým mimo jiné nahrával i velmi úspěšné album Take Me to the Alley, ověnčené americkou Grammy (2017). S potěšením Ondřej přijal nabídku na sobotní vystoupení, kde v premiéře představí svůj nový Ondřej Pivec Project.

Mezi dalšími hosty se představí varhaník Ondřej Kabrna & Flying Hammond nebo saxofonista Luboš Soukup, v jehož kapele hraje i přerovský rodák Marek Urbánek.

37. Československý jazzový festival v Přerově odložen
Tribute to Head Hunters

Dalším domácím rodákem je Vít Pospíšil, jenž je aranžérem a kapelníkem projektu Tribute to Head Hunters, oslavujícího slavné období rozmanité tvorby Herbie Hancocka, který letos slaví 80. narozeniny.

37. Československý jazzový festival v Přerově odložen
Banjo Band Ivana Mládka

V letošním programu se objeví i legendární Banjo Band Ivana Mládka. Ivan Mládek začínal v Přerově už v roce 1972 a od té doby neztratilo jeho propojení hudby a humoru věhlas a stále lidi baví. Věříme, že i ti nejortodoxnější jazzoví posluchači si budou broukat notoricky známé texty a melodie.

O závěrečné koncerty se každý den postarají kapely, které žánrově překračují hranice jazzu, jsou však zárukou kvality. Ve čtvrtek to bude David Koller, v pátek funková kapela TOP Dream Company a v sobotu stále populárnější big band vedený charismatickým Petrem Kroutilem, swingující Original Vintage Orchestra.

Zdroj: tisková zpráva, Městský dům Přerov, 25. – 27.3.2021