Jazz Dock v létě přivítá největší tuzemské hvězdy

Jazz Dock v létě přivítá největší tuzemské hvězdy

Aneta Langerová, David Koller, Lenka Dusilová, Iva Bittová s kapelou Dunaj – to je jen stručný výčet domácích hudebních hvězd, které se během léta vystřídají na pódiu pražského Jazz Docku.

„Vzhledem k omezení letních festivalů se naskýtá výjimečná možnost vidět velké hudební osobnosti v prostředí našeho komorního klubu,“ říká dramaturg Jazz Docku Jakub Zitko. Stále populárnější klub na břehu Vltavy tak během letních měsíců dostane punc festivalového prostředí, což podpoří také pravidelné sobotní odpolední koncerty na střeše klubu.

První velkou hvězdou Jazz Docku bude David Koller, který se svým pětičlenným bandem zahraje ve dnech 12. až 15. července. Můžete se těšit na písně jako Chci zas v tobě spát, Gypsy Love, Amerika a další hity ve speciálním akustickém aranžmá. Následovat bude dvojkoncert bluesové legendy Petera Lipy a hvězdný červenec uzavře populární funk-rocková formace –123min.

Jazz Dock v létě přivítá největší tuzemské hvězdy
Jazz Dock v létě přivítá největší tuzemské hvězdy

Ještě nabitější bude v Jazz Docku srpen. Čekají nás dva exkluzivní dvojkoncerty. Prvním z nich bude vystoupení Anety Langerové s kapelou ve dnech 12. a 13. srpna. Čtyřnásobná držitelka ceny Anděl představí průřez svojí tvorbou, obsaženou na albech Spousta Andělů, Dotyk, Jsem a Na Radosti. O necelý týden později se v klubu usadí Iva Bittová a Dunaj. Dvě české legendy se opět protnou a vytvoří hudební magii v rámci nového unikátního projektu Ivanka pri Dunaji. Zažijete jedinečný a velmi speciální komorní koncert dvou muzikantů z kapely Dunaj (Vladimír Václavek a Pavel Koudelka) spolu s Ivou Bittovou v doprovodu jejího syna Antonína Fajta.

Závěrečná část srpna bude nejdříve patřit legendárnímu trumpetistovi Laco Deczimu. V Jazz Docku odehraje tři koncerty po sobě a můžete se těšit na explozivní hard bop, elektrickou jazz-rockovou fúzi, famózní trubku a především… na jeden velký mejdan! Obrovskou energii a emoce můžeme očekávat také 24. srpna, kdy se uskuteční premiérový koncert nové koncertní kapely Lenky Dusilové, se kterou bude v následujících dobách vystupovat mimo svůj sólový projekt. Zazní jak starší skladby, tak písně z připravované desky Řeka, kterou šestinásobná držitelka hudebních cen Anděl natáčí s producentem Petrem Ostrouchovem, jenž stojí mimo jiné za posledním úspěšným albem Vladimíra Mišíka.

VÝBĚR Z KONCERTŮ

  • DAVID KOLLER – ACOUSTIC TOUR – 12.–15. 7.
  • PETER LIPA BAND – 22.–23. 7.
  • VERTIGO – 26. 7.
  • –123MIN. – 28. 7.
  • ANETA LANGEROVÁ – 12.–13. 8.
  • IVA BITTOVÁ & DUNAJ ft. Antonín Fajt – 18.–19. 8.
  • LACO DECZI & NEW YORK CELULA – 21.–23. 8.
  • LENKA DUSILOVÁ & KAPELA – 24. 8.

Podrobný program klubu naleznete zde.