Online koncerty pět dní v týdnu z bytového studia SwingHouse

Online koncerty pět dní v týdnu z bytového studia SwingHouse

SwingHouse je projekt čtyř jazzových hudebníků a spolubydlících. Jan Čarek, Jan Galia, Vít Beneš a Čeněk Kraut jsou spoluhráči v několika mezinárodně aktivních swingových i jazzových projektech a své hudební i nehudební zkušenosti z cestování po evropských tanečních festivalech nyní uplatňují při pravidelné produkci unikátních online streamovaných hudebních večerů.

“Měli jsme to štěstí, že jsme již měsíce před propuknutím epidemie začali budovat studio, ze kterého jsme měli v plánu občas streamovat či nahrávat koncerty a nástup vládních opatření tento proces výrazně urychlil. Byli jsme schopni díky široké komunitě kamarádů rychle rozjet tuto streamovací platformu s neustále rostoucí fanouškovskou základnou a širokým záběrem žánrových i interaktivních večerů.” – říká iniciátor a koordinátor projektu Jan Čarek.

Produkci SwingHouse pravidelně doplňují hosté z řad hudebníků jazzové komunity a společně vytváří zhruba hodinový tematický program, v dřívějších dílech se objevil např. saxofonista Pavel Zlámal s výběrem jazzových standardů, kontrabasista Petr Pospíšil a jeho interpretace jump swingových písní, či trumpetista Jiří Kotača v poctě New Orleans blues.

Pondělní show je obvykle vyhrazena pro tradiční swingovou hudbu spojenou s online tančírnou, spojující nejen evropské taneční komunity prostřednictvím platformy ZOOM, čtvrtek je vyhrazen pro vzdálenější žánry (dříve např. cimbalista Michal Grombiřík se svým projektem kombinujícím lidové písně a soudobé jazzové aranžérské postupy či bubeník Kristian Kuruc a jeho pocta Eltnu Johnovi). Další pravidelný program je zpravidla bluesový pátek a nedělní sketch show, můžete se těšit například na duo kytaristy Viléma Spilky a saxofonisty Radka Zapadla či akordeonistu Vojtěcha Drnka a jeho Joe Williams tribute. Živě také bude SwingHouse hostovat exkluzivní online release koncert první desky kapely Heart Of Dixie – In Love With Basie. Bližší info naleznete na facebookových stránkách projektu v průběhu května.

SwingHouse ft. Petr Pospíšil & Vojta Drnek - 9:20 Special

Sledování streamů je zdarma s možností příspěvku na účet hudebníků pro pokrytí produkčních výdajů a podporu jejich tvorby. Program streamů, stejně jako všechna dřívější videa lze najít v archivu na youtubovém kanále i facebookové stránce projektu, https://www.facebook.com/swinghouseofficial