Mladí ladí stream nabízí zcela nový zážitek z online koncertů
Top Dream Company

Mladí ladí stream nabízí zcela nový zážitek z online koncertů

V Praze 22. dubna 2020 – Pod hlavičkou Mladí ladí stream nabízí festival Mladí ladí jazz sérii čtvrtečních online koncertů, které probíhají díky platformě Zoom v interakci s publikem. Díky ní mají muzikanti možnost sledovat na obrazovce reakce svých fanoušků, ať jsou kdekoli, a dostane se jim tak zpětné vazby, která při streamovaných koncertech tolik chybí. Posluchači si mohou ve dnech izolace užít sdílený zážitek. Navíc mohou posílat oblíbené kapele vzkazy. Nejkreativnější z nich pořadatelé ocení festivalovou rouškou.

Už zítra 23. dubna od 18.00 hodin se tak nejen příznivci jazzu mohou těšit na vystoupení Top Dream Company. Jedenáctičlenná parta špičkových muzikantů pod vedením trumpetisty Petra Harmáčka zavalí online prostor pozitivní energií funku, soulu a groove.

Následující čtvrtek 30. dubna vystoupí pianistka a skladatelka Kristina Barta s projektem Event Horizon.

První květnový čtvrtek bude patřit kapele Hard To Frame, kterou formuje náklonnost k elektronickým tanečním stylům, jako jsou drum and bass, dubstep nebo breakbeat.

Na 14. května si chystají jinak hiphopoví Prago Union zcela mimořádný jazzový set.

Na koncerty může každý přispět libovolnou částkou zakoupením virtuálního lístku v prodejní síti GoOut. Jako první vystoupil minulý týden Ondřej Pivec Organic Quartet, záznam koncertu je možné zhlédnout až do poloviny května. Partnery online koncertů jsou Český rozhlas Vltava a Kytary.cz

„Sérií online koncertů i soutěží Jazzfruit chceme podpořit české hudebníky, kteří ve stávající situaci zůstali bez možnosti výdělku,“ dodává za organizátory Jan Gregar. Do online světa se letos totiž mimořádně přesouvá i soutěž Jazzfruit, ve které festival Mladí ladí jazz už deset let vyhledává zajímavé a nadějné talenty v široké paletě jazzových i jiných žánrů. Soutěž je určena pro muzikanty do 35 let a uzávěrka přihlášek je 30. dubna.

  • 23. 4. Top Dream Company
  • 30. 4. Kristina Barta Event Horizon
  • 7. 5. Hard To Frame
  • 14. 5. Prago Union + kapela

Mladí ladí jazz, který každým rokem ve své nápadité dramaturgii ukazuje, že jazz nemá hranice a je otevřen nejrůznějším hudebním žánrům a vlivům, by dle původních plánů měl nyní mířit do druhé poloviny. Většinu původně oznámených koncertů se pořadatelům podařilo přesunout na podzimní termíny. Samozřejmě za předpokladu, že je s ohledem na okolnosti bude možné realizovat. Stejně tak je snaha přesunout na podzimní termín sérii interaktivních koncertů Mladí ladí dětem s držitelem Grammy Oranem Etkinem. Informace budou průběžně aktualizovány na webových stránkách festivalu. Zakoupené vstupenky v tuto chvíli zůstávají v platnosti pro náhradní termíny.

Top Dream Company

Jedenáctičlenná kapela Top Dream Company je pod vedením trumpetisty Petra „Harmyho“ Harmáčka šíří funk, soul & groove po mnoha klubech a festivalech ve střední Evropě. Zahráli si s legendami jako Kool & The Gang, Freak Power, Victor Wooten nebo Cory Henry. Za tuto dobu si již vydobyla silnou pozici na funkové scéně v celé střední Evropě.

Mladí ladí stream nabízí zcela nový zážitek z online koncertů
Top Dream Company

Kristina Barta Event Horizon

Pianistka a skladatelka Kristina Barta je držitelkou několika prestižních ocenění u nás i v zahraničí. Debutové album EMA29 vydala před třemi lety u rakouského labelu Alessa Records. V rámci Mladí ladí stream představí projekt Event Horizon, který odráží Kristinino dřívější studium klasické hudby, klade důraz na melodiku obohacenou o moderní rytmy, zvukové možnosti elektroniky i osobitost všech členů projektu. Těmi jsou Jan Fečo – basa; Marek Urbánek – bicí; Nela Dusová – saxofon; Kryštof Tomeček – kytara.

Hard to Frame

Kapelu Hard to Frame formuje náklonnost k elektronickým tanečním stylům, inspirací je pro ně dubstep, drum and bass nebo jazz. Touha hrát tyto styly naživo, kombinovat je s ostatními žánry a propojovat nástroje akustické s nástroji elektronickými se pak promítla do nezaměnitelného zvuku kapely. Pětičlenná formace má za šest let svého působení odehráno přes 60 koncertů v klubech i na festivalech. Na podzim roku 2015 vydala své první EP Out of Frame, ze kterého singl Dreamy Eyes zabodoval v hitparádě Velká Sedma na Radiu 1.

Prago Union

Prago Union je pražská hip-hopová skupina, založena okolo roku 2002. V současnosti působí ve složení Kato a DJ Maro z kapely Gambrz Reprs. Prago Union někdy vystupuje s živou kapelou, a právě na to se můžeme těšit v online streamu pro Mladí ladí jazz. Těšit se můžeme na baskytaristu Ondřeje Hausera, kytaristu Antonína Dlapu, bubeníka Olivera Lipenského, klávesistu Jena Hovorku a DJ Ramela. Na kontě mají Prago Union dvě Ceny Anděl a jejich fanouškovská základna je obrovská, napříč žánry. Loni vydali novou desku Perpetuum Promile.

Mladí Ladí Jazz 2020 – zatím potvrzené nové termíny
  • 7. října / Jazz Club Tibet, Olomouc Madison McFerrin (US)
  • 8. října / Jazz Dock, Praha Madison McFerrin (US) / Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý
  • 10. listopadu / Rock Café, Praha The Lesson GK (US) / Jay Delver
  • 27. listopadu / Jazz Dock Oran Etkin (US)
  • Bude upřesněno Moon Hooch (US)