Po vyhlášení stavu nouze odkládá JazzFestBrno další koncerty

Po vyhlášení stavu nouze odkládá JazzFestBrno další koncerty

Brno, 12. 3. 2020 – Festival JazzFestBrno v souvislosti s dnešním rozhodnutím vlády České republiky o vyhlášení stavu nouze odkládá další koncerty.

Už dříve bylo ohlášeno přesunutí koncertů Joshua Redman Quartet a Erik Truffaz Quartet. Pod vlivem nových okolností jsme nuceni odložit veškeré festivalové akce s datem konání do 8. dubna. Nově tak do seznamu odložených vystoupení přibyly koncerty Chris Potter Trio & Bill Frisell, Tension, Libor Šmoldas NYC Trio, Karel Růžička Quartet, Jason Moran solo, Nikol Bóková Trio, Camille Bertault, Points Septet a Szabó-Turcerová-Maceček. Celkem je tak v tuto chvíli odloženo osm koncertních večerů. „V současné chvíli hledáme s managementy umělců možnosti náhradních termínů. I umělci se snaží vyjít pořadatelům v tomto složitém období maximálně vstříc, což nám dodává na optimismu. Věříme, že se nám společným úsilím podaří většinu z odloženého programu uskutečnit v náhradních termínech, a že po Velikonocích už bude festival probíhat dle původního harmonogramu,“ říká umělecký ředitel JazzFestu Brno Vilém Spilka. Vstupenky na všechny odložené koncerty zůstávají nadále v platnosti.

O náhradním termínu budeme v součinnosti se společností GoOut, která zajišťuje prodej vstupenek, informovat. Zcela zrušeny jsou zatím pouze koncerty série JazzFestBrno on the Road v Miroslavi a v Tišnově. Majitelé vstupenek na tyto koncerty mají právo na vrácení vstupného v místních předprodejích, v nichž si vstupenky zakoupili. O podobě dalšího programu festivalu budeme informovat s dostatečným předstihem dle aktuálního vývoje situace. Děkujeme všem našim příznivcům za trpělivost a podporu.