Soutěž o 1x2 vstupenky na festivalové finále Jazzince

Soutěž o 1×2 vstupenky na festivalové finále Jazzince

Festival Jazzinec letos láká na festivalové finále vskutku luxusní sestavou. 28.3. se v UFFO v Trutnově představí The Chilean Project RCH, GoGo Penguin UK, Karel Růžička & Clarence Penn feat. Tomáš Baroš & Piotr Wyleżoł USA/PL/CZ a Libor Šmoldas NYC TRIO feat.  Adam Nussbaum and Jay Anderson USA/CZ

Hlavními hvězdami finále jsou GoGo Penguin, jejichž proměnlivé lámané beaty a slabost pro hymnické melodie přispívají k nezaměnitelnému zvuku kapely, která je  považovaná za jednu z nejzajímavějších, které se na britské scéně v posledních letech objevily.

Soutěž o 1x2 vstupenky na festivalové finále Jazzince

Svými melodickými linkami a sofistikovanou harmonií GoGo Penguin připomínají typické klavírní trio vycházející z jazzu a klasiky, rytmy však čerpají spíše z elektronické hudby. Právě tímto setkáním protikladů si kapela vysloužila nálepku post-jazzová. Byť kritici nad samotnou existencí subžánru post-jazz rádi vedou sáhodlouhé diskuze, zároveň se shodují, že akusticko-elektronický zvuk GoGo Penguin je vzrušující a vytváří působivou a emocemi nabitou hudbu. Ta čerpá z opojné kombinace vlivů od umělců jako Brian Eno, John Cage či Squarepusher, ale i z atmosféry deštěm zmáčených šedivých ulic Manchesteru. Znějí v ní prvky rocku a minimalismu, stejně jako trip hopu a další klubové taneční hudby.

Pianista Chris Illingworth, kontrabasista Nick Blacka a bubeník Rob Turner zkrátka vytvářejí hudbu pro srdce, hlavu i nohy. To ostatně potvrzuje i jejich poslední album A Humdrum Star vydané u prestižního vydavatelství Blue Note Records.

Soutěž

Abyste se mohli tohoto finálového večera zúčastnit, připravili jsme pro váš soutěž o 1 x 2 vstupenky na festivalové finále. Na soutěžní otázku můžete odpovídat do 20.3.2020. Výherce budeme kontaktovat e-mailem.

Soutěžní otázka: Na kdy GoGo Penguin plánují vydání nového alba (přesné datum)?

[iphorm id=“7″ name=“Soutěž (default)“]