Rataj-Török-Soukup: HORNSCAPE aneb hledání nového hudebního jazyka

Rataj-Török-Soukup: HORNSCAPE aneb hledání nového hudebního jazyka

AKCE BYLA Z DŮVODU MIMOŘÁDNÉHO NAŘÍZENÍ OHLEDNĚ ZÁKAZU KONÁNÍ AKCÍ NAD 100 OSOB ZRUŠENA. Informace o vrácených vstupenkách posílá společnost GoOut přímo na e-mailovou adresu.

Trojice etablovaných hudebníků Rataj, Török a Soukup spojuje své dosavadní hudební zkušenosti a přichází s novým unikátním projektem Hornscape. V něm navazuje na to nejlepší ze spolupráce jazzových hudebníků kapely Points a hudebního skladatele a zvukového designera Michala Rataje.

Rataj-Török-Soukup: HORNSCAPE aneb hledání nového hudebního jazyka

Komornější sestava Hornscape poskytuje hudebníkům vhodný prostor k hledání nového hudebního jazyka v průsečíku mezi jazzovým idiomem, konkrétní hudbou, improvizací a zvukovou performance orchestrovanou surroundovým zvukem. Rataj, Török a Soukup se volně pohybují v prostoru virtuózního instrumentálního projevu, expresívních zvukových gest a výrazného polyfonního ambientu. To vše se ovšem děje s jakousi samozřejmou lehkostí a vytváří jeden harmonický celek. Výsledkem je emocionálně nabitá hudba – překvapující a provokující zároveň.

Křest debutového alba Hornscape se uskuteční dne 14. března 2020 v pražském Divadle X10 v rámci festivalu Space X, kmotrou nahrávky bude Beata Hlavenková.

Album vychází v digitální podobě na labelu 100PROmotion.