Cotatcha Orchestra oslaví 100 let jazzových velikánů
Cotatcha Orchestra & Mar Vilaseca

Cotatcha Orchestra oslaví 100 let jazzových velikánů

Cotatcha Orchestra opět slaví! A tentokrát pěkně kulaté výročí – 100 let od narození dnes již jazzových legend, které výrazně ovlivnily dějiny tohoto žánru. Oslavenci jsou bebopová ikona Charlie Parker, legendární trumpetista Clark Terry, dvojnásobná držitelka Grammy zpěvačka Peggy Lee, průkopník lichých rytmů v jazzové hudbě Dave Brubeck a kapelník věhlasného Modern Jazz Quartet John Lewis. Jako host vystoupí vynikající katalánská zpěvačka Mar Vilaseca, která už s tělesem absolvovala vánoční koncert v loňském roce. Její vytříbená muzikalita a vybroušený  jazzový cit jistě bude opět pověstnou třešničkou na dortu.  A jelikož se Cotatcha Orchestra přece jenom nechce pouze „ohlížet“, aranžérského pera se ujmou Martin Konvička a Augustin Bernard, kteří už patří  do aranžérsko-skladatelského rodinného stříbra kapely. Šmrnc a vtip koncertu nakonec dodá průvodním slovem vynikající „databanka“ jazzových znalostí a vědomostí Jan Dalecký.

Cotatcha Orchestra je profesionální big band pod vedením Jiřího Kotači zaměřující se na vlastní projekty. Kapela je složená z předních hráčů nejmladší generace, ale také z již etablovaných hráčů české scény a také několika slovenských a rakouských jazzmanů.

Hudební kritik Milan Tesař o nás napsal: “Těleso, které vzniklo ze studentů a pedagogů jazzové katedry na JAMU, se dravě a zdravě na naší scéně dere kupředu a vzhledem k tomu, jak kvalitní hudebníky má ve svém středu, jsem přesvědčen, že jeho místo na scéně bude za pár let nepřehlédnutelné.”

Cotatcha Orchestra oslaví 100 let jazzových velikánů
Cotatcha Orchestra & Mar Vilaseca

Mar Vilaseca je přes svůj mladý věk již etablovanou zpěvačkou nejen na katalánské a španělské jazzové scéně a má na svém kontě stovky koncertů po celém světě. Tato talentovaná charismatická zpěvačka z Barcelony perfektně ovládá disciplínu zvanou scat a své publikum umí také učarovat svým hlasem. V současné době studuje jazzový zpěv na Esmuc University v Barceloně. Svoji první kapelu založila v roce 2016 a vybrala si do ní spoluhráče, kteří reprezentují špičku jazzové barcelónské scény. Ve stejném čase Mar začala spolupracovat s muzikanty z New Yorku, Chicaga a Los Angeles, mezi které patří Taber Gable, Julius Rodriguez, Wayne Tucker, Chris Lewis, Jonathan Barber a Steven Feifke. S těmito hráči má za sebou mnohá vystoupení na festivalech doma ve Španělsku i po celém světě (Čína, Kolumbie, USA, Portugalsko).

Nenechte si ujít tento hudební zážitek brněnského bigbandového jara.

Cotatcha Orchestra feat. Mar Vilaseca (CAT) – 100 let jazzových velikánů, 19.4.2020 v 19:30, Husa na provázku,

Zdroj: tisková zpráva