Liam Noble & Paul Clarvis – West Side Story

Liam Noble & Paul Clarvis – West Side Story

Besední dům, Brno, 16.1.2020

Filharmonie Brno uvedla v cyklu Jazz & World Music (JWM) zajímavý dvojkoncert.

V první polovině večera naladilo originální trio ve složení: Jiří Slavík – kontrabas, klavír, David Dorůžka – kytara, Jaromír Honzák – kontrabas. Zcela vyprodaný Besední dům se zaplnil poklidnými improvizacemi podle pozapomenutých českých melodií Jaroslava Ježka, Jiřího Traxlera, … Projev tria sestávajícího se často ze dvou kontrabasů a kytary obohatil Jiří Slavík osobitým zpěvem. Brněnské publikum si mohlo vyslechnout také hudbu z nejnovějšího alba Jaromíra Honzáka – Hard To Understand.

Ve druhé půli večera představil přední anglický jazzový pianista Liam Noble a dvorní perkusionista studia Abbey Road Paul Clarvis v osobitém pojetí jednoho z klenotů muzikálové tvorby – West Side Story amerického skladatele Leonarda Bernsteina. V repertoáru nemohli chybět ani skladby Maria, Tonight a America. Osobité aranžmá pro duo klavíru a perkusí, hra střevícemi na ozvučené desce, imitující step.

Jejich společné i sólové improvizace na známé muzikálové melodie, hrané s lehkostí a nadhledem, sklidily zasloužený úspěch v Besedním domě.

Cyklus JWM představí v této sezóně na dalších třech akustických koncertech ještě devět umělců. Tyto koncerty si určitě nenechejte ujít. Program najdete zde.